Новини

Повідомили, як мали би ховати луцького лікаря, який помер від коронавірусу. ОНОВЛЕНО

Увага! Новину оновлено 31 березня о 10:45.

Повідомили, як мали би ховати луцького лікаря Ореста Тимчака, у якого після смерті виявили коронавірус, хоча насправді похорон відбувся не так. Через те, що родичі на момент поховання ще не знали, чи був у лікаря коронавірус.

Згідно з розпорядженням головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 27 березня, тіло мають дезінфікувати хлоровмісним розчином та помістити у непронекний герматичний пакет-мішок. Труна має бути щільно закритою. Про це повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, у лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні Ореста Тимчака, який помер 29 березня, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус.

При похованні в приміщенні дозволено одночасно бути не більше ніж одній людині на 10 квадратних метрів на відстані не менше 1,5 метра. Місцева влада чи комунальні підприємства мають записати контакти тих, хто був на похороні.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт розповів, що начальник міського управління охорони здоров'я Володимир Лотвін дізнався про факт після засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке закінчилося приблизно о 17 годині, й тоді повідомив йому (Пустовіту – ред.).

«Місто поки не включалося. Будемо включатися завтра під час похорону», - сказав Пустовіт.

Прощання із покійним триває увечері 30 березня. Станом на 21:05 в ОДА повідомили, що поліція перевірила дотримання санітарних норм й присутні знають про необхідність тримати дистанцію.