Новини

Повідомили, кого пропускатимуть через кордони України

Кордони держави будуть відкритими для громадян України і тих, хто має посвідку на проживання у країні.

Про це повідомив міністр МВС України Арсен Аваков, інформує пресслужба МВС.

Наразі 43 тисячі українців виїхали на короткий час за кордон і повинні повернутися.

«Пункти пропуску на кордоні залишаться відкритими для українців і тих, хто має посвідку на проживання. Ми вважаємо, що кожен має право повернутися додому і ми їх чекаємо», - зазначив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков також зауважив, що наразі є попередня інформація про 12 випадків коронавіруса, який поширився в тимчасово окупованій Горлівці.

«Ми повинні зробити контроль. Для іноземців пропонуємо ввести 100-відсотковий режим обмежень на наших пунктах пропуск», - зазначив очільник МВС.

За словами Арсена Авакова, пропуск громадян України, у яких є реєстрація на неокупованій території, обмежуватися не буде.

У разі підозри на ураження коронавірусною інфекцією, українців будуть доставляти до визначеного спеціалізованого лікувального закладу. Для цього на кожному КПВВ чергує обладнана машина швидкої допомоги з підготовленим медичним персоналом.

У разі виявлення ознак, схожих на ураження коронавірусною інфекцією у осіб, які слідують з тимчасово окупованих територій та не мають реєстрації на підконтрольній Уряду України території, таким особам не буде наданий дозвіл на прохід через КПВВ.