Новини

У Луцькраді розказали, що буде з учнями багатостраждальної школи №13

Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт заявив, що школу №13 треба закрити, а учнів розподілити по інших навчальних закладах.

Про це він сказав в коментарі журналістам в п’ятницю, 31 січня.

Нагадаємо, батьки учнів ЗОШ №13 відсьогодні, 31 січня, не пускають дітей на навчання. Причина протесту – мовляв, влада міста ігнорує проблеми навчального закладу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ми категорично проти»: батьки луцької ЗОШ №13 не хочуть віддавати дітей в інші школи

Ця школа, розташована на вулиці Чернишевського, давно потребує добудови. Тут немає актової зали, два роки тому спортзал закрили, бо він став аварійним. Приміщення, як от їдальня, «розкидані» територією школи, діти вчаться у дві зміни. Батьки кажуть: фізкультура круглий рік на вулиці.

«Давайте не знущатися над дітьми. Давайте закриємо цю школу. Там 333 дитини з міста Луцька. У нас достатньо шкіл і класів, для того, аби надати цим дітям можливість вчитися там, де є спортзал, їдальня. Ми це зробимо. Якщо так стоїть питання – ми цю школу закриємо. Я теж вважаю, що діти повинні вчитися в нормальних умовах і ми це можемо зробити», – сказав секретар Луцькради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку батьки прийшли у міськраду вимагати добудувати школу. ФОТО


За словами Пустовіта, єдина можливість сьогодні вирішити проблему ЗОШ №13 – закрити навчальний заклад.

«Як ми скажемо батьками, щоб діти далі так вчилися? Якщо батьки вважають, що вчитися в таких умовах – це неправильно, і ми так вважаємо – дітей відправимо по іншим школам. Для нас це не критична кількість дітей», – запевняє Пустовіт.

Щодо того, в які школи переведуть учнів багатостраждальної ЗОШ №13 – Григорій Олександрович сказати не може.

«Ми розберемося, виходячи з наповнюваності класів, шкіл. Є різні варіанти, як вирішувати цю проблему. Можливо, ми десь класом переведемо, можливо, кожну дитину відправимо в інший клас. Я ще раз повторю: в нас є можливості забезпечити цих дітей нормальними умовами навчання. Єдине – в одній школі ці діти вчитися не зможуть. Можливо, класами не зможуть, але кожна дитина буде забезпечена можливістю нормально вчитися, займатися фізичною культурою не на вулиці, не ходити через вулицю в їдальню», – сказав посадовець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Пустовіт розказав, хто блокує добудову луцької школи №13

«Думаю, що після закриття школи нас почує обласна влада і наступного року вони таки виділять ці гроші. Через декілька років ми школу відновимо і діти зможуть відвідувати нормальну школу», – запевнив секретар Луцькради.