Новини

Автор пропагандистської книжки на Волині звернувся в поліцію, бо його обурило гасло «Слава Україні»

Волинянин Петро Бущик – автор пропагандистської книжки «Вистояли і перемогли», яка нещодавно вийшла на Волині, звернувся в поліцію, бо його обурило гасло «Слава Україні» на презентації рукопису.

На презентації була франківчанка Марта Дем’янчук. Відгук про те, як минув захід з "присмаком антидержавної пропаганди" вона написала у фейсбуці. Жінку обурило те, що на Волині живе "совок" і його прихильники.

Нагадаємо, у волинському видавництві "Надстир’я" вийшла друком книга колишнього першого секретаря Волинського обкому Компартії України Петра Бущика "Вистояли і перемогли. Книга пам’яті". Проспонсорував книгу кум Путіна Віктор Медведчук.

Друкуємо її допис без змін:

"Завітали сьогодні на презентацію пропагандистської книжки «Вистояли і перемогли», автором якої є Петро Бущик — колишній перший секретар Волинського обкому Компартії України. Наголошую, що основним спонсором видання є кум Путіна і кат Василя СтусаВіктор Медведчук.

Присутніх на заході було понад 50 осіб, включаючи депутатів, священника московського патріархату, ідейних комуністів, працівників освіти і школярів, котрі замість того, аби вчитись за навчальним планом, змушені були слухати історії про «пабєду» і ворогів трудового народу.

Одному з перших надали слово Олегу Чикиді, депутату від «Опозиційної платформи - За життя». Якщо коротко, його промова склалась зі слів вдячності автору за опис «подвигів героїв червоної армії» та глибокого обурення через намагання влади відібрати в них 9 травня та комуністичні символи.

Завершив він свій виступ наступними словами : «ТАКОЖ З ОСОБЛИВОЮ ВДЯЧНІСТЮ, ЯК ВНУК ВЕТЕРАНА ВІЙНИ, ЯК ВОЛИНЯНИН, ЯК ЛЮБЕШІВЕЦЬ, ХОТІВ БИ ПОДЯКУВАТИ ВІКТОРУ ВОЛОДИМИРОВИЧУ МЕДВЕДЧУКУ ЗА ТЕ, ЩО ВІН ДОПОМІГ У ВИДАВНИЦТВІ ЦІЄЇ КНИГИ».

Виступив зі словом і голова селищної ради Олег Кух, який з великим захватом, як історик і один із спонсорів, розхвалював пропагандистську книжку, не приховуючи своєї прихильності до колишнього комуніста.

"По правді кажучи, я глибоко засумнівалась в компетентності пана Олега, про автора взагалі мовчу... Чи згадується в книжці про українську повстанську армію, котра також внесла велику лепту в боротьбу з німецькими загарбниками? Очевидно, що ні. Бо для Петра Бущика упівці — це прибічники нацистів, вороги совєцького трудового народу.

Далі ведучі запросили на сцену священника української церкви. От тільки вийшов чомусь представник московського патріархату... Невже не можна називати все своїми іменами?

В Україні не місце ФСБшним проектам! Та й взагалі, весело бачити на такого роду презентації священників, в той час, коли за радянських часів совєти, переслідуючи християн, палили церкви...

Останнім же слово мав сам автор. Після ностальгуючої промови щиро дякував за фінансову підтримку у виданні книжки своїм спонсорам, зокрема, як він висловився, «київському добродію Віктору Медведчуку» і т.д. і т.п.

Не знаю навіть, як ми досиділи до самого кінця, бо люті не було меж.

Після його останніх слів Олександр (прийшов разом з Мартою на презентацію – ред.) вигукнув «Слава Україні!», на що не отримав жодної відповіді, лише погляди презирства. За декілька секунд між ним і Бущиком виникла словесна перепалка, під час якої в сторону Сашка полетіли погрози з боку присутніх. Після його обурливих слів про те, що він, в лавах полку "Азов", віддаючи найкращі юні роки, воював не за те, аби тут, в цивільному, пропагували ворожу Україні ідеологію, прибічники комуніста і, грубо кажучи, неадекватні жінки намагались словесно вигнати його з приміщення.

Прийшовши додому, дізнались, що до нас прямують поліцейські. Як виявилось, Петро Бущик написав заяву, в котрій йдеться про те, що Саша буцімто зірвав захід, образивши його своїми висловами. Його образило гасло «Слава Україні!».

Я, як уродженка Франківщини, не могла навіть подумати, що з упівського краю на Волині залишилась лише назва. Місце, де не поважають українських добровольців, де надають слово особам з ворожої українській ідеї партії, де ідеалізують катів і вбивць українців, де досі прагнуть ходити до московських попів, котрі освячують зброю ворогу, де ностальгують за совком, його символами... Совком, котрий десятиріччями нещадно трощив українську державність", – висловила обурення франківчанка.