Новини

Водія, який на смерть збив жінку в Луцьку, вимагають взяти під варту

Водія, який будучи п'яним вчинив смертельну ДТП на вулиці Карпенка-Карого в Луцьку, вимагають взяти під варту.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині.

Нагадаємо, близько опівночі у ніч з 6 на 7 грудня по вулиці Карпенка-Карого у Луцьку автомобіль BMW 528 насмерть збив перехожу й втік з місця ДТП. Жінка від отриманих травм померла на місці, від удару її відкинуло на десятки метрів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Поліція просить упізнати загиблу в аварії у Луцьку жінку. ФОТО 18+

Свідком інциденту став екіпаж патрульних, який почав переслідувати авто порушників, до погоні доєднався ще один екіпаж. Затримати автомобіль вдалося аж у селі Піддубці.

Водію повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України. Прокурори наполягали на обранні підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою, проте суд обрав для нього домашній арешт.

"Прокурори, оскаржуючи таке рішення, наполягатимуть на взятті підозрюваного під варту", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, згідно санкції ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, якщо вони спричинили смерть потерпілого, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.