Новини

Лучан застерігають не оплачувати проїзд через Приватбанк

Деякі перевізники Луцька вирішили оминути систему оплати за проїзд електронним квитком, повісивши у маршрутках QR-код «Приватбанку».

Про це стало відомо у п’ятницю, 15 листопада, на позачерговому засіданні виконавчого комітету Луцької міської ради.

Зокрема, начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов розповів, що цього тижня з’явився ще один претендент бути оператором в місті Луцьку.

«У зв’язку з тим, що є претенденти, які не брали участь в конкурсі, не подавали своїх ідей, є необхідність визначити оператора – товариство з обмеженою відповідальністю «СІТІ КАРД СИСТЕМ», єдиною особою, уповноваженою здійснювати справляння плати за транспортні послуги в громадському транспорті», – сказав посадовець.

Степанов додав, що на сьогоднішній день у Луцьку видали 100 тисяч пільгових і непільгових квитків. Частина перевізників вже користується валідаторами, які встановили в транспорті.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад пояснив, що у деяких маршрутках Луцька розвісили QR-код «Приватбанку». Це, за його словами, порушення законодавства, адже Луцькрада запровадила в місті електронний квиток, а відтак лише ним можна розраховуватися в маршрутках та тролейбусах обласного центру Волині.

«За угодою на території Луцької територіальної громади є один оператор – компанія відповідальністю «СІТІ КАРД СИСТЕМ», яка є єдиним і основним оператором. Перевізники мають відповідати за використання іншого оператора перед законом. На «Приватбанк» ми вже надіслали листи і перевізникам теж повідомили про порушення. Є лише електронний квиток і ніяких інших QR-кодів бути не може», – виступив Недопад.

Члени виконавчого комітету Луцької міської ради підтримали проєкт рішення про визначення єдиного оператора електронних систем в місті Луцьку.