Новини

Лучани проти будівництва висоток у водоохоронній зоні

Лучани вимагають не будувати багатоповерхівки у водоохоронній зоні річки Омелянівка.

Відповідну петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрував Ігор Оксенчук.

Як зазначив автор петиції, відповідно до частини 4 статті 24 Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території або детальному плану території забороняється.

29 серпня 2018 року, Луцька міська рада надала дозвіл на розробку змін до генерального плану міста, а саме "Про детальний план територій в межах вулиць Берестова, Попова та водоохоронної зони річки Омелянівки в місті Луцьку".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Проти бетонних джунглів": лучани блокують будівництво будинку. ФОТО

"Цікавим є той факт, що план будівництва почав розроблятись без узгодження з громадою (адже ця територія належить до садибної забудови), а також дві з трьох багатоповерхівок розташовувались на орендованій території ТзОВ "Ремторгпостач".

На території нашого мікрорайону немає центральної каналізації, а її проведення спричинить додатковий дискомфорт мешканцям через руйнування і так майже не існуючої дороги. Проведений газо- та водопровід, власним коштом мешканців, котрий міська влада зобов'язала передати на баланс безплатно, ледве справляється із забезпеченням району", – йдеться у петиції.

Зазначається, що будівлі мешканців введені в експлуатацію в 60-х роках минулого століття за такими ж "прогресивними" технологіями, тому більшість з них, особливо надвірні споруди, будуть зруйновані на початковому етапі – заїзді будівельної техніки на майданчик. Водно-болотна екосистема каскаду ставків річки Омелянівки буде порушена, що в свою чергу приведе до погіршення цілої екосистеми районів Кічкарівського та Красного.

Також громадяни не впевнені, що будуть відновлені пошкоджені під’їзди по вулицях Берестова, Попова, Кривенького та інших.

"Так само нема впевненості в будівництві (не дешевому) дороги через ставок, яка доб’є флору і фауну гарної місцини. Просимо лучан підтримати наш протест", – пише Ігор Оксенчук.

Переглянути повний текст і підтримати петицію можна за посиланням.