Новини

У Луцьку продовжують збирати кошти на вольєр для лисенят

Працівники Луцького зоопарку продовжують збирати кошти на вольєр для лисиць.

Перші десять доброчинців уже переказали понад 4,5 тисячі гривень, - йдеться на сторінці звіринцю у "Фейсбуці".

"Причиною нашого звернення є гостра потреба у побудові просторого вольєру для лисиць. Ще на початку року ми мали у колекції чотири такі тваринки. Станом на сьогодні їх 14. У кожного – власна сумна історія потрапляння до зоопарку. Трьох малят, викуплених у небайдужої людиною Катериною Миронюк від жахливої перспективи бути «тренажером» для мисливських собак, привезли з Ковеля. Шістьох руденьких знайшли у закинутій будівлі неподалік Луцька, яку мали зносити. Одна тваринка потрапила до нас у травмованому стані – мала опіки через спалювання сухостоїв на Ківерцівщині. Усіх ми прихистили, утримуємо та лікуємо", - пишуть працівники зоопоарку.

Однак, за їх словами, у зоопарку не можуть забезпечити лисам комфортного утримання відповідно до вимог, бо усі вольєри заселені. Тому нове помешкання необхідно побудувати якнайшвидше, а це вартує близько 150 тисяч гривень.

"З огляду на те, що джерелом прибутку в зоопарку є продаж квитків (дорослий – 60 грн, дитячий – 40грн), а коштів ми потребуємо і на корми, і на комунпослуги, і на заробітні плати, сума для нас – велика. А ще варто уточнити: у наших планах на рік фіксували побудову за зароблені кошти вольєрів для інших мешканців зоопарку, які, так би мовити, теж перебувають у черзі на поліпшення житлових умов", - додають працівники зоопарку.

Кошти на вольєр для лисиць мажна перерахувати на розрахунковий рахунок №26003055404511 в КБ «Приватбанк», МФО 303440, код ЄДРПОУ 31572273.