Новини

Смерть Тимчука: загадкова жінка, депресія і алкоголь

Смерть народного депутата Дмитра Тимчука шокувала багатьох людей. Не тільки пересічних громадян, але і тих, хто його знав досить близько. Тому багато його знайомих не вірять у те, що він – людина військова – міг випадково "пальнути" собі в голову, коли чистив пістолет.

“Вести” з джерел у правоохоронних органах і від друзів, які особисто знали Тимчука, встановили основну версію події. Судячи з усього, Тимчук зважився на самогубство.

Він вистрілив із пістолета собі в голову у квартирі коханки. Ще до пострілу він два тижні не виходив із запою. А до цього Тимчук уже намагався звести рахунки з життям. Причому – двічі.

ПЕРШЕ ПИТАННЯ: З ЯКОГО ПІСТОЛЕТА БУВ ЗАСТРЕЛЕНИЙ ТИМЧУК

“Перше питання, яке виникає, – це зброя Тимчука. Пишуть, що нібито зроблено постріл із пістолета “Форт” (“Форт-17Р” – ред.). Але у нього був зовсім інший пістолет! Тимчуку Полторак (міністр оборони України – ред.) у 2015 році, як вступив на посаду, презентував пістолет Макарова – він мені його і показував. Казав, що часто чистить, дуже пишався ним…” – розповіло джерело.

ДРУГЕ ПИТАННЯ: В ЧИЇЙ КВАРТИРІ ЗНАЙШЛИ ТИМЧУКА

Співрозмовник “Вестей” стверджує, що квартира, в якій був застрелений народний депутат, – йому не належить. Офіційно на його дружину – Анну Тимчук зареєстровано дві квартири, які розташовані недалеко від бульвару Перова. Перша, в якій проживають Тимчуки, – на вулиці Миколи Кибальчича, 1. У другій квартирі, на Кибальчича, 9, зареєстрована громадська організація “Центр військово-політичних досліджень”.

“За декларацією, сім’я Тимчуків в 2015-му купила квартиру, зараз вона записана на його дружину. Це не той будинок, його будинок розташований недалеко від Перова,10а. Дмитро проживав на 4-му поверсі старої “хрущовки”, недалеко від повороту на Троєщину. А квартира, де його знайшли, – на 25-му поверсі нового будинку, і її в декларації немає. Що він там робив, не зрозуміло”, – зазначив співрозмовник “Вестей”.

ТРЕТЄ ПИТАННЯ: ПОМЕР ІЗ ДРУЖИНОЮ ЧИ КОХАНКОЮ?

Найбільше запитань виникає щодо жінки, яка була з ним у момент смерті. За даними деяких ЗМІ, це нібито була співмешканка Дмитра Тимчука. Наш співрозмовник стверджує, що у народного депутата дійсно була коханка, яка працювала його помічницею. Її, можливо, звуть Марина, і вона лише на 4 роки молодша за Тимчука.

“Він розлучатися з дружиною не збирався, у них були нормальні стосунки. Можливо, на цьому ґрунті з тією жінкою виникло серйозне нерозуміння. Вночі вони сварилися, він пив”, – каже джерело в правоохоронних органах. На його думку, Тимчук, вже коли сварка закінчилася, взяв свій пістолет – і вистрілив собі в голову.

“Жінка, ймовірно, була поруч із ним, і в неї на волоссі виявлені сліди пороху, – каже наше джерело. – З тієї ж причини зараз вона перебуває в статусі підозрюваної. І одна з версій – що вона випадково вистрілила в нього, вбивати не хотіла. Але вона каже, що намагалася вихопити у нього пістолет, але не змогла цього зробити. Також вона говорить, що вбитий неодноразово розмахував пістолетом і погрожував застрелитися. І версія самогубства є більш правдоподібною”.

Наголошується, що криміналісти встановлять, хто зробив постріл. Якщо на руках підозрюваної жінки криміналісти не знайдуть слідів пороху, то її швидше переведуть у статус свідка.

ЧЕТВЕРТЕ ПИТАННЯ: ЧИ БУЛА ЦЯ СПРОБА САМОГУБСТВА ПЕРШОЮ?

Друзі Дмитра Тимчука наголошують, що негаразди в особистому житті, можливо, стали приводом, а не причиною трагедії. “Дмитро Борисович дуже важко пережив останні політичні події. Зеленського він вважав прихильником Путіна, вирішив іти з політики. Депутатські повноваження належало скласти в найближчий час. Нерви йому пошарпали порядно ще під час виборчої кампанії. А він, як військова людина, лікувався алкоголем. І це теж могло зіграти певну роль”, – каже “Вестям” людина, яка знала Тимчука особисто.

Також співрозмовник зазначає, що нардеп мав серйозні фінансові труднощі. Він не потребував особисто, але в нього виникли проблеми з фінансуванням громадських проєктів. І це все разом призвело його до глибокої депресії.

За даними правоохоронних органів, алкоголем Тимчук лікував нерви не менше двох тижнів підряд перед самогубством. Там кажуть, Тимчук намагався покінчити з життям уже двічі.

Нагадаємо, поліція опрацьовує кілька версій смерті нардепа та координатора групи “Інформаційний спротив” Дмитра Тимчука. Слідчі не виключають версію вбивства.