Новини

Волинянина, якого спіймали нетверезим за кермом – не покарали

На Іваничівщині на водія, який напередодні ввечері вживав алкоголь,і сів за кермо, склали протокол.

Про це повідомляє "Буг" посилаючись на вирок Іваничівського районного суду.

5 травня близько другої години ночі в селі Волиця Іваничівського району патрульні зупинили автомобіль «Opel Vectra» та виявили в водія ознаки алкогольного сп’яніння. Суд виніс чоловіку усне попередження.

Під час проведення тестування на алкоголь вимірювальним технічним засобом «Драгер», у водія виявили незначну кількість алкоголю, а саме, 0,21 проміле. Патрульні склали протокол за статею 130 КпАП – керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

У постанові Іваничівського районного суду від 13 травня йдеться про те, що при розгляді справи в суді, свою винуватість водій визнав повністю. Пояснив, що безпосередньо перед тим, як сісти за кермо, алкогольних напоїв не вживав. А напередодні ввечері випив у невеликій кількості та був впевнений, що ознак алкогольного сп’яніння у нього вже немає.

Чоловік просив суд суворо його не карати, зважити на його скрутне майнове становище, і те, що рівень алкоголю в його організмі був незначний. Він просив не позбавляти його права керування транспортними засобами, позаяк автомобіль є єдиним джерелом доходу.

При вирішенні питання про відповідальність суддя Олександор Мушкет врахував наступні обставини: чоловік вперше притягається до адміністративної відповідальності, щиро кається у вчиненому, рівень алкоголю в крові є незначним і знаходиться майже в межах допустимого, правопорушення не привело до тяжких шкідливих наслідків, є позитивна характеристика за місцем проживання, негативних наслідків від його дій не настало.

Через малозначимість правопорушення водія суд звільнив від адміністративної відповідальності та виніс усне зауваження.