Новини

Що зробили ковельські патрульні за рік існування

Керівник відділу патрульної поліції Ковеля Тарас Михалко розповів про виконану роботу за рік існування патрульних у місті Ковелі.

Про це він розповів у вівторок, 5 лютого, на прес-конференції патрульної поліції Волині.

Нагадаємо, ковельське відділення патрульної поліції відкрилося 3 лютого 2018 року.

Відділ патрульної поліції у місті Ковель обслуговує безпосередньо місто Ковель і автотрасу «Київ-Ковель-Ягодин», також має два пости на трасі біля Любомля і Маневич.

За 2018 рік до ковельських патрульних на лінію 102 надійшло 8427 викликів. Правоохоронці провели 5367 профілактичних бесід, виявили 18 транспортних засобів, які перебували у розшуку, склали 436 протоколів за порушення правил дорожнього руху, із яких – 225 склали на нетверезих водіїв. Загалом, ковельські патрульні оформили 11639 постанов за порушення правил дорожнього руху та оформили 850 адміністративних матеріалів у сфері охорони публічної безпеки.

Як зазначив очільник Тарас Михалко, патрульні виявляють не тільки адміністративні порушення, а їхня діяльність й спрямована на те, щоб виявити кримінальні злочини. Патрульні ковельського відділу виявили 91 випадок, який містив ознаки кримінального правопорушення.

«Велика увага спрямовується на боротьбу з наркотиками», – наголосив Тарас Михалко. За 2018 рік виявили 36 випадків незаконного обігу наркотичних речовин без мети збуду, 17 крадіжок з ознаками кримінального порушення, зафіксували 7 випадків, коли службовим особам пропонували хабар. Також правоохоронці затримали 3 осіб, які перебували у розшуку.

«Основний напрямок роботи – превентивна функція, тобто зробити так, щоб цих злочинів і адмінправопорушень не було. Безпосередньо ми патрулюємо місця, де могли б виявити злочин, щоб його попередити. Зокрема, це гаражі, залізничні вокзали, автовокзали тощо. Робимо аналіз, де більше вчиняють правопорушень і посилюємо там патрулювання», – зазначив очільник ковельських патрульних Тарас Михалко.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Це непросте місто» – головний патрульний Ковеля