Новини

Вакцини «від Іри» в Луцькій дитячій поліклініці не знайдено, – головний лікар

Лучанин Віталій Лещук, який написав, що в Луцькій міській дитячій поліклініці, колють вакцину «від Іри» зі Львова, видалив свій пост із «Фейсбуку» і попросив вибачення. З цього приводу в поліклініці була перевірка міського управління охорони здоров’я. Нічого не знайшли.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповіла головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська.

Нагадаємо, в середу, 9 січня лучанин Віталій Лещук написав у групі «Теревені про Луцьк» у «Фейсбуці», як він хотів зробити щеплення дитині, домовився із львів’янкою Іриною Кратік про доставку вакцини тетраксим кур’єром. А позаяк вакцину вчасно не доставили, медсестра дитячої поліклініки запропонувала вколоти дитині вакцину від тієї ж Іри, яка є в неї. Сказала: «Я брала собі вакцину, ідем, вам вколю, а собі потім в Іри візьму!»

Робити щеплення дитині Віталій Лещук відмовився. Гроші йому повернули за кілька хвилин без проблем.

«Думаю, кур’єра там і не мало бути. Просто я зарано прийшов. А вакцин там півхолодильника, привезених цією ж Ірою. Просто колють їх тим, хто їх купує у неї. А зберігаються вони в тому ж кабінеті, в тому ж холодильнику, де й інші вакцини. І, в принципі, різниці ніякої, чи вона їх привезла вчора, чи сьогодні. У нас пів-України таких бізнесменів. Просто сказала б, що мої вакцини в поліклініці, платиш – колють, та й усе», – написав лучанин.

Він додав: «У жодному разі нікого не відмовляю від послуг цієї жінки. Багато хто купив у неї вакцини, і все добре. До того ж, педіатри її знають, і ті, хто колють, теж знають! Так що все ОК!»

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська розповіла, що з цього приводу в медичному закладі в четвер, 10 січня, була перевірка з управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

«Сьогодні у мене була перевірка з управління. Нічого не знайшли. І я ще з того вигоду маю? Хай йдуть в «Благомед», платять по півтори тисячі замість 600 гривень. За одну ін’єкцію «Благомед» бере 900 гривень. А тут тобі допомагають, а він дозволяє собі написати таке. Хоч би прийшов і вибачився. Я сьогодні з самого ранку мала перевірку по всіх кабінетах профщеплень. Нічого не знайдено! Не вірите – зверніться в управління охорони здоров’я», – коментує головний лікар.

Вона стверджує, що жодної співпраці ні з якими дистрибюторами в Луцької міської поліклініки немає. Медсестри вводять медикаменти, принесені батьками з аптеки. А заклад співпрацює лише з аптеками фірми «Волиньфармостач» щодо пільгових рецептів.

«Співпраці з ніякою аптекою немає, чи вони купують анальгін з димедролом, чи вони купують щеплення, чи антибіотик, який колеться в поліклініці. Ні з яким медикаментом ми не маємо ніякої співпраці. А як ми колемо антибіотик, то яку нам треба співпрацю? Ми маємо співпрацю з «Волиньфармпостач», що стосується дітей-інвалідів. А, вибачте, «Фейсбук», і те, що собі дозволяють там писати, то це помийна яма», – стверджує Оксана Лєщинська.

Головний лікар медичного закладу каже, що Віталій Лещук видалив свій допис із «Фейсбуку» і попросив вибачення в Ірини Кратік.

«Він видалив учора всі свої дописи. Що ви нас мучите? Він видалив все і вибачився перед Ірою, що він 100 відсотків не правий був. Йому все зробили. Сьогодні Іра до мене приходила. Треба було 20 хвилин почекати. Вже й так об лікарів витирають ноги, як можуть. Йому повернуті гроші», – каже Оксана Лєщинська.