Новини

Відомо, хто заплатить за лікування потерпілих від вибуху у Львові

За лікування потерпілих від вибуху у Львові заплатять організатори Різдвяного ярмарку.

Про це написав міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у «Фейсбуці» після відвідин 8-ї міської лікарні, де перебувають потерпілі від вибуху газового балона на різдвяному ярмарку, – пише газета «Високий Замок».

Нагадаємо, 22 грудня у Львові на різдвяному ярмарку біля Оперного театру стався вибух, внаслідок інциденту постраждало четверо людей.


«Щойно з лікарні. Двоє осіб — хлопець і дівчина 22−23 років перебувають в опіковому відділенні. Ще двоє осіб — чоловік 50 років та дівчина 23 років перебувають в реанімації. Стан дівчини важкий, є опіки обличчя, дихальних шляхів. Стан чоловіка дуже важкий. На поверхні тіла 50% опіків», — повідомив Андрій Садовий.

Міський голова стверджує, що всі постраждалі — працівники одного закладу, де власне і стався вибух. Окрім невідкладної допомоги, пацієнтів ще чекатиме тривала реабілітація.

«Переконав організаторів ярмарку взяти на себе всі витрати, пов'язані з лікуванням та реабілітацією, а також виплатити постраждалим матеріальну допомогу.

Не буду наперед призначати винних, триває слідство, але є очевидний факт — порушення правил безпеки власником закладу. Використання газових балонів на ярмарку заборонено і орендар підписував відповідне зобов'язання. Далі — слово за слідчими органами», — написав Андрій Садовий.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: З'явилося відео моменту вибуху на різдвяному ярмарку у Львові