Новини

Лікар розповів, як уникнути проблем із сексом після пологів

У багатьох пар секс вже не буде таким, як раніше. Справа зовсім не у втраті інтересу до статевого партнера, а в зміненому, більш зрілому відношенні один до одного.

Батьків об’єднує особливе духовне споріднення, каже лікар акушер-гінеколог Уляна Кравець, пише Здоров'я 24.

Що відбувається з жіночим організмом після пологів

Два місяці (до 8 тижнів) матка очищається: виділення (лохії) носять поступово згасаючий характер;

Промежина після пологів травмована, тому будь-яке проникнення приносить біль;

Через розриви, зовнішні і внутрішні шви на матці може легко проникнути інфекція.

“Саме до 2 місяців відбувається відновлення після пологів пошкоджених тканин, і зменшується ризик відкриття кровотеч. Крім того, безпосередньо після пологів статеві шляхи схильні до різних інфекцій, а через 1,5-2 місяці вони відновлюються, і цей ризик зменшується. Якщо був кесарський розтин,то перший секс після пологів можливий через 2.5-3 місяці”, - каже лікар.

За її словами, відсутність бажання в жінки, адже в неї розставлені в голові пріоритети тепер по-іншому, і весь світ крутиться навколо немовля. І це норма! Просто треба трохи часу і терпіння в чоловіка все налагодиться.

Може спостерігатися страх болю. В будь-якому випадку всі страхи слід долати, і найкраще про це все обговорити зі своїм партнером.

Відбувається зміна відчуттів. Після пологів у жінки змінюються форми і пропорції статевих органів, зокрема значно розширена піхва, яка протягом кількох перших місяців після пологів залишається розслабленою. А значить, статевий акт відбувається по-новому.

Не хвилюйтеся, цей стан тимчасовий. А посилити відчуття під час сексу допоможуть пози, при яких стегна щільно стискаються. Щоб прискорити процес відновлення, жінкам допоможуть вправи Кегеля.

"Інтимне життя після пологів у кожної пари починається по-своєму. Але якщо чоловік і жінка прив’язані один до одного, відчувають любов і ніжність, вони обов’язково впораються з можливими труднощами", - пояснює лікар.