Новини

Чи покарають активістів, які влаштували на Волинській митниці масову бійку

Головний поліцейський Волині запевнив, що правоохоронці встановлять та покарають тих людей, які влаштували на Волинській митниці масову бійку.

Про це у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповів начальник головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига.

Нагадаємо, ускладнення пропуску автомобілів через ПП «Ягодин» було пов’язане з акцією протесту власників автомобілів на «євробляхах».

У неділю, 25 листопада, на пункті пропуску «Ягодин» Волинської митниці сотні людей почали палити шини і викрикувати «Ганьба!», протестуючи проти нових правил ввезення автомобілів на іноземній реєстрації.

У понеділок, 26 листопада, поліція Волині розпочала кримінальні провадження за фактами блокування транспортних комунікацій та групового порушення громадського порядку на пункті пропуску «Ягодин».

А в понеділок, 26 листопада, на пункті пропуску «Ягодин» обидві сторони конфлікту влаштували масову бійку. Один із водіїв вантажного автомобіля вирішив проїхати без черги. Такі дії обурили мітингувальників. Вони почали кидати в автомобіль шини та битися, а водій вигукував із автомобіля: «Я вас всіх поріжу!».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Речниця патрульних розповіла про бійку на «Ягодині»

Протягом п’яти хвилин поліція не втручалася, однак, коли мітингувальники почали жбурляти у вантажівки палаючі шини, а вантажівка почала рухатися на людей – втрутився спецпідрозділ поліції. Натомість головний поліцейський Волині переконує, що правоохоронці відразу втрутилися у конфлікт.

«Безперечно, коли люди будуть встановлені, то їх притягнуть до відповідальності. Якщо, звісно, були такі організатори, які влаштували цю бійку, цей безлад, який був. Найголовніше, що у наслідку в нас немає травм, люди не постраждали, вони адекватно приймають рішення», – переконує Петро Шпига.