Новини

До села під Луцьком привезуть чудотворну ікону

У село Струмівка Луцького району привезуть копію чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Всецариця».

Про це повідомив настоятель парафії протоієрей Михайло Янкевич, - пише прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Паломництво відбудеться в храмі 16–19 листопада. Зустрінуть святиню 16 листопада о 18-й годині. Щодня, поки ікона перебуватиме в церкві, служитимуть відправи.

У Струмівці перебуватиме точна копія ікони, написана на Афоні з благословення намісника Ватопедського монастиря архімандрита Єфрема. Святиню передали для богомілля зі Львова.

Довідково:

Оригінал святині знаходиться в Греції, на горі Афон, але шанується далеко за її межами. Його написано в ХVІІ ст. Її передав своїм учням відомий старець Йосиф Ісихаст. Збереглася його розповідь про цей образ.

Одного разу до святині підійшов юнак і щось довго бурмотів. Аж раптом обличчя Богородиці осяялось і невидима сила кинула його на землю. Коли хлопець прийшов до тями, то зі страхом побіг сповідатися, розповівши душпастирю, що займався магією і прийшов до ікони, аби перевірити свою силу. Але після того, що трапилося, молодик покаявся, зцілив свої душевні недуги та залишився на Афоні.

Уперше про­явивши чудесну силу проти чарівництва, «Все­ца­ри­ця» показала і благодать зцілення хворих на рак – страшну хворобу сучасного людства. Адже поширення захоплень магією, чаклунства, окультизму можна порівняти з ураженням людського організму злоякісною пухлиною.

Тож не дивно, що відтоді по всьому світу перед цією іконою прагнуть помолитися насамперед ті вірні, які хворіють на цю та інші недуги.