Новини

У стравоході 13-річної дівчинки застрягла іграшка

У стравоході 13-річної дівчинки застрягла частинка іграшки.

Дістати неїстівний предмет із першого разу лікарям не вдалося. Тож його проштовхнули зі стравоходу в шлунок, і лише з другої спроби, аж через тиждень, витягли, - повідомляє "Експрес".

"Тиждень тому дівчина проковтнула підшипник від дитячої іграшки-спінера, — розповідає Віктор Іванців, лікар-ендоскопіст Міської дитячої клінічної лікарні. — Стороннє тіло спершу намагався витягти мій колега, але йому це не вдалося. Анатомічна форма стравоходу і цього підшипника були майже однакові, тому він міцно застряг. Предмет вклинився у стравохід. А що підшипник слизький і круглий, не було як його захопити. Слизова стравоходу травмувалася, набрякла. Це також завадило процесу видалення стороннього тіла за першим разом. Довелося чекати тиждень, поки слизова оболонка загоїться.

Дивує, як взагалі дівчинка змогла це проковтнути: діаметр підшипника становив 2,5 сантиметра, товщина — 1,5 сантиметра".

Щоби дівчинка могла їсти, підшипник, який застряг у вузькій ділянці стравоходу, опустили нижче в шлунок і там залишили. Підлікувавши гирло стравоходу, через тиждень спробували ще раз видалити сторонній предмет.

"Шість днів дитина була в лікарні. Друга спроба порятунку завершилася успішно, — додає лікар. — Як дівчинка проковтнула спінер, батьки не знають. Мама пояснила, що не бачила цього моменту. Дівчинка має ще молодшу сестричку, і обидві вони бавилися спінерами".

До речі, сходжих випдаків, як каже лікар — чимало. "Через десять хвилин після розмови з вами я йду в операційну, щоби витягти зі шлунка 4-річного хлопчика 25 копійок, які лежать там уже тиждень", — додає медик.