Новини

Розповіли, кому найвигідніше продавати яблука

Фермери розповіли, кому найвигідніше продавати яблука.

Яблука у ціні впали до критичної межі. Заводи, які переробляють фрукти на соки, пюре, приймають їх по 1,30-1,40 за кг, - пише gazeta.ua.

"Це смішна ціна. Мав теж везти, але приїхали закупівельники і їм віддав по гривні за кілограм аби самому дві доби не стояти під ворітьми заводу, щоб здати яблука. Вони вродили і заводи диктують ціну. Магазини зараз не беруть багато товару на продаж. Але з приходом зими ситуація зміниться. Вже у грудні і ближче до нового року ціна на яблука суттєво підніметься", - говорить фермер Микола Волинець з Козятинського району Вінниччини.

Для продажу оптова ціна на яблука — втричі більша.

"Цього року дуже гарний врожай яблук. До нас приїздять оптовики Херсону, Одеси, Києва. Закуповують оптом фрукти по 3-5 гривень. А собівартість одного яблука — 6 гривень 15 копійок. Це суцільний плач. Отримуємо хороше каліброване яблуко, а збуту немає", - говорить фермер з села Мізяківські Хутори Надія Гладько.

Зараз на вінницькому ринку кілограм яблук коштує в середньому 7 грн. Найкращі сорти яблук — Голден, Голден-делішес, Айдаред, Хані-Крісп, Моді, Флорина.

Аби привабити покупця, виробники вдаються до найкреативніших ідей. На яблука наносять спеціальні наклейки з написами чи зображенням в період росту, коли ще фрукти не мають червоних боків. Як тільки червоніють, зривають. Наклейку знімають, а місце від смайлика залишається зеленим.