Новини

Волинські газовики готуються до акцій протесту у Києві

Працівники «Волиньгазу» готуються до акцій протесту у Києві.

Про це йшла мова 27 вересня під час прес-конференції в Луцьку, пише
«Район.Луцьк».

Від початку року з «Волиньгазу» звільнились 116 працівників, а за останні півтора року - майже 400 фахівців, що становить 25% колективу.

Основна причина втрати кваліфікованих кадрів - низькі зарплати на підприємстві.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинські газовики розповіли про 40-мільйонні збитки

Тому профспілка працівників газових господарств обіцяє організувати акції протесту в Києві.

Подальший масовий відтік кваліфікованих кадрів з компанії призведе до проблем з утриманням газопроводів у належному стані, виконання програм із їхньої модернізації, а найголовніше - можуть виникнути складнощі із забезпеченням безперебійного та безаварійного постачання газу споживачам області.

«Це просто абсурд, коли люди, які щодня обслуговують понад 8 тисяч газових мереж Волині, виконують небезпечні роботи, адже газ – вибухонебезпечна речовина, приїжджають на виклики споживачів та ліквідовують аварійні ситуації, елементарно не мають коштів забезпечити, прогодувати свої сім’ї, купити ліки». - зазначив голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

"Колектив доведено до відчаю, і ми готові до рішучих кроків. Уже 2-го жовтня плануємо взяти участь у всеукраїнській акції протесту під НКРЕКП. Ми хочемо, аби нас нарешті почули!», - додав він.

До слова, аналогічна ситуація із відтоком кадрів по всій Україні, в усіх обласних газових підприємствах. Цього року в облгазах звільнилось уже більше 5 400 висококваліфікованих спеціалістів, фактично понад 10% всіх працюючих.