Новини

10-річний американець проткнув голову шампуром і залишився живий

10-річний хлопець в американському штаті Міссурі постраждав від укусів ос, потім впав з дерева і напоровся головою на шампур.

Лікарі Канзаської університетської лікарні очікують, що Ксав'єр Каннінгем з містечка Гаррісонвіл зможе повністю одужати після пережитого, - пише ВВС Україна.

Хлопець грався в будинку, закріпленому на стовбурах дерев, коли на нього напали оси. Він впав з висоти більше метра і приземлився на 30-сантиметровий металевий шампур для приготування шашликів.

Шампур пронизав череп і занурився в тканини голови на 15 сантиметрів. На щастя, металева палка увійшла в голову, оминувши очі, мозок, спинний мозок та великі кровоносні судини.

Мати Ксав'єра, Габріель Міллер, розповіла виданню Kansas City Star, що коли син з криком вбіг до будинку, шампур просто стирчав у нього з голови. По дорозі в лікарню хлопчик повторював: "Я вмираю, мама, я це відчуваю".

Ксав'єра спочатку відвезли в місцеву лікарню, потім перевели в лікарню в Канзас-Сіті та нарешті привезли в лікарню Університету Канзасу, де його травмою зайнялися хірурги.

Оскільки з рани не було великої кровотечі та шампур не зашкодив життєво важливі органи, лікарі успішно видалили стрижень. Операція була дуже складною саме через форми шампура з гострими краями та тривала кілька годин.