Новини

Дідусь, який розказав вірш Шевченка, написав звернення до мера Саганюка

Дідусь Дмитро Себій, який розповів вірш Шевченка на святі у Володимирі, написав заяву до мера Саганюка, у якій просить пояснити своє ставлення до ситуації.

Про це Дмитро Себій розповів у коментарі ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, під час офіційного святкування Дня міста Володимира-Волинського, коли святкували 1030 річницю, священики і парафіяни УПЦ МП покинули святкові заходи у Володимирі-Волинському через Дмитра Сербія, який зачитав вірш “І мертвим, і живим, і ненародженим…”.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Хто він, дідусь, який прочитав вірш Кобзаря у Володимирі?

За словами Дмитра Себія, Петро Саганюк, звинуватив його у тому, що, мовляв, віршем Шевченка зіпсував свято і примирення Московського і Київського патріархатів.

«Великий миритель Московського патріархату і української церкви Саганюк мені тепер руку не подає, бо я йому свято зіпсував», - каже Себій.

На переконання Себія, у 2014 році під час Революції гідності Петро Саганюк робив перед громадою заяву, у якій запевняв, що для нього головна цінність – суверенна і соборна Україна, в якій джерелом влади є народ. Тож він підкорятиметься лише волі народу, волі володимир-волинської громади.

Тепер же, впевнений Дмитро Себій, відбувається певна переорієнтація, зміна курсу в діяльності Петра Саганюка і те, що він не підтримав декламатора вірша Шевченка, якого вже встигли підтримати мільйони українців у мережі Інтернет, а також у реальному житті, – наглядний цьому приклад.

Тож Дмитро Себій, а також люди, які його підтримують написали очільникові Володимира-Волинського офіційну заяву, у якій просять Саганюка пояснити ситуацію і своє до неї ставлення.

«Московські попи не витримали тих слів і повтікали. Ви, Петре Даниловичу, маєте претензії до Дмитра Себія, що він змарнував свято, яке так добре йшло. Але там були лише слова пророка Шевченка… За рівнем освіти і інтелекту Ви мали б ці слова Шевченка знати. Не треба дорікати ніякою політикою. Політика – у ваших діях і словах, а в Шевченка – правда… Те, що від відбулося в Володимирі-Волинському, набуло розголосу і вийшло навіть за межі України, і мільйони українців побачили це і підтримали мене. То невже мільйони українців дурні, а ви в міській раді «мудрагелі»?», - йдеться у заяві Дмитра Себія.

У коментарі інтернет-виданню "Волинь24" мер Петро Саганюк заявив, що Дмитро Себій почав обзивати людей.

"Я не хочу це кометувати. Я глибоко шаную Шевченка і те що він (Дмитро Сербій - ред.) продекламував, але в кінці він обзивав людей. Я йому казав, що обзивати людей йому ніхто не дав права. Хто він такий?" - каже Петро Саганюк.