Новини

В Україну повернули волинянина-афганця, який зник 30 років тому

Волинянина Ігоря Білокурова, який 30 років тому зник в Афганістані, повернули в Україну.

Про це повідомляє командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України у Фейсбуці.

Нагадаємо, у знайденого в Афганістані чоловіка, який, імовірно, є зниклим 30 років тому волинянином Ігорем Білокуровим, на нозі виявили рубець від сокири, про який розповідала його мати.

У березні цього року в Афганістані українські фахівці випадково знайшли військовополоненого Ігоря Білокурова, прапорщика радянської армії, уродженця Волинської області. Чоловік вважався зниклим безвісти з 9 квітня 1988 року.

Ветерани десантно-штурмових військ Збройних Сил України Олег Чуйко, його брат Андрій Чуйко та Олександр Денисов допомогли розшукати прапорщика Ігоря Білокурова, який зник безвісті три десятки років тому в Афганістані. Чоловік прийняв іслам і залишився жити в Афганістані.

"Були численні перемовини, різні зустрічі, незліченна кількість оббитих порогів та експедиція до країни вічних війн, суворих гір та пісків. І ось, 8 липня до визначеного місця було доставлено «Амріддіна», Ігоря Бєлокурова", - йдеться у повідомлення.

Пошуковці зустріли його в армійській уніформі, з бойовими нагородами, в парадних марунових беретах, тримаючи в руках Державний прапор України, прапор десантно-штурмових військ та Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану.