Новини

Гройсман про підвищення ціни на газ: Це може бути вимушений крок

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заговорив про можливе підвищення ціни на газ для населення.

З його слів, цей крок допоможе уникнути економічної катастрофи і бідності для українців. Про це глава уряду заявив під час виступу у Верховній Раді у п’ятницю, 13 липня, - пише «Економічна правда».

«Я не хочу підвищувати ціни на газ, я не хочу цього робити. Це може бути тільки вимушений крок для того, щоб не допустити економічної катастрофи і бідності для українських громадян. Я буду просити консультації з лідерами фракцій з цього питання, і буду там просто показувати два, три сценарії, на які ми можемо піти», - сказав Володимир Гройсман.

Прем’єр нагадав, що уже рік уряд веде дискусії з Міжнародним валютним фондом щодо формування ціни на газ для населення і розраховує на компромісний варіант.

Він пояснив, що газ для промисловості зараз коштує близько 10 тис грн, тоді як для населення уряд ввів її обмеження до 7 тис грн.

«Мова йде про те, щоб зрівняти ціну в Україні і зробити її єдиною. Я категорично з цим не згоден. І тому рік ми ведемо серйозну дискусію з МВФ. Ми шукаємо зараз правильний підхід», - пояснив глава уряду.

Володимир Гройсман додав, якщо Україна не зможе обслуговувати свої зовнішні борги, то країна зіткнеться з великими економічними проблемами, які відчує кожен українець.