Новини

На Волині створять природний парк під егідою ЮНЕСКО

На Волині створять національний природний парк «Західне Прибужжя».

Він охопить територію Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів. Про це стало відомо під час наради департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації та управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА, - повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Аналогічний парк «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара з’явиться на території Сокальського району Львівської області

«Особливістю біосферних резерватів є те, що вони відносяться до природоохоронних територій міжнародного значення та оголошуються рішеннями ЮНЕСКО. Наукові дослідження, спостереження за станом навколишнього природного середовища та інша діяльність в біосферних резерватах здійснюються на міжнародному рівні», - зазначив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Андрій Сенюк.

У планах також - створення біосферного резервату в басейні річки Західний Буг на території Львівської та Волинської областей, з метою збереження в природному стані найтиповіших природних комплексів біосфери, здійснення фонового екологічного моніторингу, вивчення навколишнього природного середовища, його змін під дією антропогенних факторів.