Новини

Волинські селяни скаржаться на прикордонників

Жителі прикордонних сіл Любомльського району просять владу втрутитись у конфлікт із Луцьким прикордонним загоном.

Про це заявили у прес-службі Волинської обласної ради, - повідомляє Інформаційне агентство ВолиньPost.

«Мене обурює те, що в сусідній Польщі люди вільно пересуваються у прикордонній смузі, купаються у водоймах, розважаються, рибалки рибалять, зрештою люди почувають себе господарями на своїй землі, що на наших прикордонних територіях, на жаль, робити заборонено! Нещодавно святкували дні Європи в Україні, то про яку Європу і добросусідство може йти мова, коли нас відгороджують від Євросоюзу колючою «Єгозою»?!» - йдеться у запиті депутата Юрія Гупала.

Це питання розглянула постійна комісія облради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій.

Начальник відділу юридичного забезпечення діяльності виконавчого апарату облради Сергій Хитрик пояснив, що прикордонники діють в межах відповідного наказу Міністерства внутрішніх справ. На цих територіях встановлений особливий режим, у прикордонній зоні можуть перебувати громадяни з перепустками.

Зі слів Гупала, прикордонники нарікають на те, що жителі Любомльського району займаються контрабандою. «Через 3-5% жителів, які справді переправляють через кордон нелегально цигарки, не повинна страждати решта селян. Всі знають в селі, хто займається контрабандою. Нехай прикордонники роблять свою роботу, а не заважають людям працювати на своїх паях», - зауважив Гупало.

Депутат Алла Лісова запропонувала офіційно звернутися до центральної влади про внесення змін до наказу МВС. Таку пропозицію підтримала вся комісія, проект рішення буде розроблений і внесений на розгляд сесії.