Новини

Як носити вишиванку і бути модним: поради дизайнера

Наймодніший сьогодні тренд – вишиванка у поєднанні з білими кедами, які до всього пасують.

Про це розповіла українська дизайнерка Юлія Магдич 24 каналу.

Вишиванки можна носити з джинсами, шортами, брюками.

«Друге – зараз весілля в українському стилі на піку популярності. Люди повернулися до свого коріння і насолоджуються цим. Плюс вишиванка на таїнстві вінчання прикриває плечі і руки, на відміну від "традиційних" суконь з голими плечами, коли доводиться намотувати якісь шалики, болеро тощо», - зазначила дизайнерка.

«Вишиванка не має бути занадто коротка, щоб не показувати пояс штанів. Акцент не повинен бути на поясі. Мені подобається комбінація – широкі штани і заправлена вишиванка. Це для жінок. Виправлену вишиванку рекомендую залишити в минулому році. А чоловікам навпаки – тільки так і можна носити. Заправляти вишиванку в джинси чоловікам – це табу», – пояснила Юлія Магдич.

«Модно також носити вишиванку у рок-інтерпретаціях – із косухою, грубими ботами, навіть із ботфортами – коротку сукню-вишиванку», - додала експертка.

«Ще дуже гарно – з традиційним капелюшком або з солом’яним кошиком, як Джейн Біркін. Соломка цього року в тренді. Прекрасно виглядають ансамблі, коли мама з донечкою вдягають однакові вишиванки», – розповіла дизайнер.

Але є нюанси, як носити вишиванку не можна.

«Сукня-вишиванка має свою довжину. Якщо ви взуваєте взуття на підборі, то не раджу носити вишиванку довжиною до кісточки. Сукня має або закривати взуття, або бути довжиною до трохи нижче середини щиколотки. Інакше – це деформує пропорцію тіла. Має бути відкритим вузеньке місце ніжки, окраса кожної жінки», – радить Юлія.

Підперезувати вишиванку треба у залежності від типу фігури. Якщо худорлява, субтильна фігура – можна навіть без поясу. Якщо фігура пишна, з тонкою талією і широкими стегнами – це високий пояс. Якщо фігура спортивна, без яскраво вираженої талії – пояс краще в'язати на стегна.