Новини

У Луцьку водій обурився, що його оштрафували за паркування на місці для інвалідів

Луцький автомобіліст Тарас Гендис обурився, що його без попередження оштрафували за паркування на місці для людей з інвалідністю.

Про це він повідомив інтернет-видання «Волинь24».

За словами Тараса Гендиса, інцидент трапився у п’ятницю, 27 квітня, близько 16:30 на парковці поблизу «Епіцентру».

«Я зупинився на одну хвилинку, щоб моїй дружині та 3-річній дитині було зручніше дістатися до автівки. Окрім того, я мав завантажити 40 літрів землі. Вирішив, що мені буде комфортніше ближче під’їхати і зупинитися», - зауважив він.

Автомобіліст каже, що вся парковка була вільною. Також залишалися ще три місця для авто людей з інвалідністю.

«Тут приїхали поліцейські і виписали мені штраф на 1700 гривень. Я ж не злісний порушник, пояснив це їм, а патрульні відповіли, що мусять це зробити за законом. Ніякого попередження не було. Можливо, це через те, що я дуже емоційно говорив. Але штраф за хвилину 1700 гривень – це занадто. Розумію, якби це було в Києві, де нема місця припар куватися, але коли всі місця вільні…», - обурився він. Тарас Гендис не підписав повідомлення про штраф, бо вважає, що він не винен.

Натомість речниця патрульної поліції Ольга Бузулук повідомила, що патрульні не зобов’язані попереджувати порушників, тим паче за паркування на місцях для людей з інвалідністю.

«Штраф за таке порушення – від 1020 гривень. Якщо водій його не сплатить протягом 15 днів, то штраф подвоїться», - додала вона.