Новини

Синиці, повзики і сови: як на Волині «полювали» на птахів

В Україні набуває популярності новий спосіб проведення дозвілля з користю – Birdwatching, тобто спостереження за птахами, аматорська орнітологія.

Бьордвочингом захопилася і природоохоронниця Юлія Грицюк, яка працює в Ківерцівському національному природному парку «Цуманська пуща», - пише Громадське. Волинь.

Найсвіжіша «фотосесія птахів» відбулась 24-25 березня, на малій батьківщині, — в Голобах Ковельського району. Всю зиму селище сповнене орнітологічним різноманіттям. За два польових виходи Юлі вдалося сфотографувати 14 видів птахів.

Головною прикрасою фотоколекції є яструб малий, сфотографований в парку посеред селища. Він любить полювати на горобців, може подолати і голуба, хоч розміром майже однакові.

Серед густих кущів омели дрімали дві сови вухаті. Хоча птахи великі і здається, що їм нічого не загрожує, проте загрозливими чинниками для вухатої сови є винищення людиною гризунів, що складають основу її кормової бази.

Повзик – улюбленець Юлії. Дивує своїм умінням ходити по стовбуру в усі боки не відчуваючи гравітації.

Зустрілись Юлії два види синиць: велика та блакитна. Вони всю зиму підгодовувалися на подвір’ї де дуже їм смакує сало.

Птахи, які живуть у містах, часто розбиваються об прозорі вітрини або скляні стіни висотних будинків, тому на такі поверхні бажано наклеювати зображення хижаків, які відлякують всіх дрібних пернатих від небезпечних місць.