Новини

Через відрізану голову зубра на Волині відкрили кримінал

На Волині щодо працівників парку «Цуманська пуща» відкрили кримінальне провадження через те, що вони відрізали голову загиблому зубру.

Про це стало відомо у вівторок, 20 березня, під час засідання обласної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.

Начальник екоінспекції Волинської області Олександр Ткачук повідомив, що щодо працівників «Цуманської пущі» відкрили кримінальне провадження. Причина – відрізана у загиблого зубра голова, яку вони нібито забрали на дослідження.

З його слів, це можна було робити лише з дозволу Міністерства екології та природних ресурсів. До того ж голову міг відрізати лише користувач угідь, приватне підприємство «Майдан мисливський».
У діях працівників «Цуманської пущі» посадовець вбачає порушення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У волинському лісі півтора місяця лежить мертвий зубр

Нагадаємо, у Ківерцівському районі на Волині 9 лютого знайшли мертвого зубра. Тварина мала травмовану ногу і загинула через зараження крові.

Згодом у тіла працівники «Цуманської пущі» відрізали голову – нібито для досліджень.

Через це ОДА надіслала у Міністерство екології та природних ресурсів України лист з проханням розглянути питання щодо доцільності перебування на посаді директора Національного природного парку «Цуманська пуща» Ігоря Квача.

Натомість працівників «Цуманської пущі» запевняють – вони повідомили про відбір зразків Мінприроди України. Після досліджень голову хочуть залишити у фондах парку.

Нагадаємо, директора «Цуманської пущі» Ігоря Квача жорстоко побили у власному кабінеті. Чоловік отримав важку травму голови.