Новини

Проект оновленого Театрального майдану у Луцьку: реакція соцмереж

У соцмережі лучани сперечаються через проект реконструкції центру міста. Одні кажуть - не варто нічого змінювати, інші - наполягають на оновленні.

Нагадаємо, проектом передбачено будівництво сухого фонтану (фонтан, який не має чаші) з підсвіткою, створення рекреаційної зони з лавами для відпочинку, організація автостоянок, облаштування нових клумб та газонів.

Коли фонтан буде вимкненим, на його місці працюватиме «форум» - трибуна, обладнана системою підсилення звуку, яка може виконувати функцію літнього театру, місць проведення фестивалів, або віче, обговорень та громадських слухань.

Проте думки лучан щодо проекту реконструкції розходяться.

***

Юрій Ричук: А що великою мірою зміниться?.. Нічого. Косметика. Не бачу ліхтарів, які б освітлювали площу... Невже буде так само темно, як зараз?..

***

Наталія Гавриленко: Матусовська фонтанчик зменшився, враховуюячи, що площа виконує функцію майдану, то клуби посередині-зайві

***

Книш Сергій: Підземні переходи треба робити в центрі і не тільки...

***

Вадим Слива: Не треба. Цивілізований світ від них відмовляється, оскільки це велика проблем для людей з інвалідністю, для старших людей та мам з візками. В'їзд для автомобілів в центр я б взагалі заборонив. А "богдани" потрібно міняти на тролейбуси.

***

Наталка Бортник: Спершу хоча б на Лесі Українки порядок навести і прилеглих. Бо часом йдеш, а тобе ледь не в дупу бампером пхають, бо їхати хочуть

***

Олександр Ковальчук: Ялинки та дерева - не в'яжуться, вони розкидані хаотично...Якщо щось з зелені залишати то робити щось сучасніше...декоративних елементів мабуть побільше якийсь функціональні фішки щоб вписувались в концепцію площи, щоб служили як функціонально так і візуально естетичного...

***

Vadim Makovskiy: А що змінилося в проекті? Забрали лавки навкруг ялинок і добавили зайву клумбу?

***

Vitalit Goncharuk: Вже давно пора поміняти центр міста,а то ті фонтани роблять років так з 6

***

Yuliia Sukhostavska: Знову бруківку перекладати хочуть? Улюблена схема вічного конвеєру

***

Наталія Лактіонова: Якщо вже мова йде про естетичну зміну площі,то має бути кілька проектів, які виставити на огляд громадян. Ми живемо в цьому місті,і до нашої думки мають прислухатися. Має перемогти дійсно гарна пропозиція, а не чийсь синок, чи друг, який дасть в жменю більше. Дійсно,як пороблено з тим фонтаном!))

Центральна площа міста-і чомусь в такому"недоконаному" вигляді.. І я категорично проти того,щоб зрізати ялини!!! В деяких місцях можна досадити клени,поставити лавочки,тільки гарні,а не "нари".. Довести до цивілізованого стану громадські туалети, кіоски (декілька) з сувенірами, морозивом, розмістити поза фонтаном. Вербу підчищати час від часу взимку,щоб крона мала привабливий вигляд. Це моя думка. А взагалі прикро,що нікому немає діла до того,як виглядає місто.

***

Виктория Окладная-Чернецкая: Все гуд. Єдине зауваження: на тих лавочка, як і біля променя, тільки після заходу сонця можна сидіти (чи то лежати) буде? Більше дерев, більше затишку. І від мами побажання... Чи то крик душі: щось для дітей! Будь ласка! Та то ж якийсь сором, в центрі не має де дитину погойдати, та побавитись з нею.

***

Orysya Polozhevets: А де автостоянки? Люди приїжджають в театр, Собор а транспорт залишити немає де. Чи вирішено питання з туалетом?

***

Ярослав Мамчур: На проекті нема місця підземному переходу - іржаві оселедці.

***

Василь Федчук: Красиво! Але в скільки мільйонів це влетить? (Доведіть спершу до пуття двори і прибудинкові території).

***

Віта Сахнік: Як на мене, зараз сіро і нецікаво, елементи між собою не поєднуються. Ну і "скелет" фонтану - не найкраща прикраса.

***

Юрій Пасевич: Такий собі "урбаністичний мінімалізм". Для обласного центру, занадто просто. Має бути оригінально, під Волинський стиль, типу того. Що, немає нормальних варіантів?

***

Володимир Романій: А для чого ялинки зрізати? Я про ті що між світлофором і мереходом біля драму? Наша влада тільки дерева по всьому місту ріже всі підряд старі і молоді а на їхньому місці потім бруківку підрядники всякі кладуть в три дорога.