Новини

Низькі ціни і безпека: за чим їдуть туристи в Луцьк

Найчастіше туристи їдуть до Луцька, аби відпочити.

Про це йшлося у четвер, 15 березня, під час презентації маркетингового дослідження на тему: «Луцьк туристичний: можливості та виклики».

Зокрема, директорка соціологічного агентства «Фама» Мар’яна Малачівська-Данчак зазначила, що туристів у Луцьку приваблюють невисокі ціни, відсутність великої кількості туристів, рівень безпеки та проведення фестивалів, різних культурних заходів.

За підсумком опитування, індекс туристичної привабливості Луцька складає 4, 34% (із 5). Зокрема, гості міста оцінювали 18 показників міста: музеї, ресторани, театри, громадський транспорт, якість повітря, чистоту міста тощо.

Більше половини опитаних (71%) кажуть, що їдуть до Луцька з метою відпочинку. А 19, 1% респондентів приїжджають до друзів чи родичів. Трохи менше опитуваних їдуть до обласного центру Волині з робочими справами та бізнесом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лише 3% луцьких туристів – поляки

Часто туристи залишаються з ночівлею - 58, 0%. Серед них 21,0 %, проживають в родичів та друзів. Орендують квартиру чи винаймають номер у міському готелі (13, 4% і 13, 9% відповідно). І лише 6,3% гостей міста живуть у хостелах.

Загалом за 2017 рік Луцьк відвідали 285 тисяч туристів, що принесло у бюджет міста 265 мільйонів гривень.