Новини

Історія хворої Олі Зілінської: шахраям таки вдалося поцупити гроші

Шахраї зняли гроші з зарплатної картки мами Олі Зілінської з Горохова, яка захворіла на важку хворобу і потребує пересадки нирки.

На щастя, шахраї не добралися до картки, на яку люди скидають гроші на лікування, - пише Волинське телебачення.

Нагадаємо, мамі маленької хворої волинянки Олі Зілінської зламали сторінку у соцмережах, а також "вкрали" її номер телефону, очевидно, зробивши дублікат сім-карти.

«Я просила, щоб заблокували мій телефон, чи щось зробили, щоб допомогти мені в цій ситуації, тому що людина, яка вкрала мій номер телефону, заблокувала мою сторінку на Фейсбуці. Від мого імені писала, щоб на якусь іншу картку скидали гроші. В Київстарі мені сказали, що нічим мені допомогти не можуть. Я сказала, добре, що хоч допомогли шахраям заблокувати мою карточку. Далі я звернулася в поліцію — там заяву прийняли, але що там — я не знаю. В банку була. Ще вони до карточки моєї, там де люди допомагають, скидають гроші, не встигли дістатися. Ще грошей тих не зняли, бо тільки з банку прийшла. Зняли 200 гривень з моєї зарплатної картки, 200 з пенсійної і 200 з кредитки. Але дякувати Богу, що не добралися до картки, де люди скидають», – каже жінка.

За номером телефону, який раніше належав Олесі Зілінській, відповів російськомовний чоловік. Він назвався чоловіком Олесі й запропонував нашим журналістам перераховувати гроші на мобільний номер.

Ось що сказав шахрай у розмові з журналістами:

"У моєї дружини рахунок заблоковано, не вийде туди перерахувати гроші. Бо вчора шахраї зламали рахунок, його заблокували. Не можем знімати нічого, знаходиться в лікарні зараз в Києві в Охматдиті в Шевченківському районі. Це дружини телефон, вони в прийомному відділенні з дитиною, я зараз з телефоном. Номер телефону, якщо у вас є можливість – телефон поповнюється, на Київстарі є переказ грошей на банківський рахунок. Це, коли дружина відкриє новий рахунок, виведе вже на банківський рахунок, тільки що вже не в Інтернеті, щоб шахраї не скористалися. Зараз дуже багато людей наживаються. 27 тисяч вкрали, половина залишилася – 25 тисяч. Але і ними неможна скористатися" - запевнив по телефону зловмисник.

Зі слів керівника кіберполіції в області Василя Сірацького, нині правоохоронці проводять перевірку. За її підсумками приймуть рішення щодо правової кваліфікації події. Якщо інформація про злочин підтвердиться, слідчі розпочнуть кримінальне провадження.