Новини

Столичний коп приїхав у провінцію і впав у істерику, - медик про скандал у Ковелі

Голова профспілкового комітету Ковельського міськрайонного територіального медичного об'єднання Сергій Товкач здивований обуренням київського патрульного, який прибув на службу у місто і нарікає на умови проживання.

Про це він написав у Фейсбуці.

Нагадаємо, київський патрульний поліцейський Валентин Каленіченко, який приїхав працювати до Ковеля, заявляє, що копів поселили в жахливих умовах: у кімнатах холодно, двері не зачиняються, до того ж поліцейським не платять обіцяних добових.

Натомість Сергій Товкач зазначає, що не кожен мешканець Ковеля проживає в умовах не те що цілодобової подачі гарячої води, а централізованої холодної, набираючи воду з вуличної колонки чи колодязя.

До того ж, не кожен мешканець Ковеля має в своєму помешканні туалет, користуючись «зручностями» на вулиці.

А температура в помешканні становить більше +15 при 20-ти градусних морозах, які були наприкінці лютого-початку березня цьогоріч також не у кожного.

«Ну і дале-е-ко не кожен бюджетник нашого міста (а поліцейські, якщо забули, ті ж бюджетники) зі «старту», на базі середньої освіти провчившись на курсах якихось чотири місяці, отримує зарплату від 8000 гривень, компенсацію 75% вартості санаторно-курортного лікування та відпочинку для поліцейського та 50% для членів його сім'ї тощо», - пише Товкач.

РАНІШЕ КОПИ ВІДСЛУЖИЛИ І ПОЇХАЛИ, НЕ НАРІКАЮЧИ

«Тобто, якщо «столичний» американізований «коп», виїхавши за Окружну зіткнувся з периферійними реаліями життя держави в умовах воєнних дій і з перших днів перебування впав від цього в істерику – куди дивилися службісти-психологи?» - додає чоловік.

А також наголошує, що до цього у Ковелі протягом місяця були у відрядженні також патрульні з Києва. Проте на умови проживання не нарікали.

«Такі ж само іногородні поліцейські – і нічого, з честю виконали свій обов’язок та відбули в ППД. Не шантажували громадськість писаниною «… так і будемо працювати, або взагалі не будемо!» - пише медик.

ДОБОВІ 60 ГРИВЕНЬ - ЗГІДНО ЗАКОНУ

До того ж Сергій Товкач здивований обуренням патрульного про «добові аж 60 грн». Він наголошує, що така сума добових визначена законодавством України.

«А решта виплат, як то на оплату вартості проживання у готелях (мотелях), інших житлових приміщеннях тощо – відшкодовується за наявності підтвердних документів. Гранична сума по Україні – 600 гривень. Отож, винаймай, живи, отримуй підтвердний документ і - в фінчастину для відшкодування. Не відшкодують – в суд! Оце – законні дії реформованого поліцейського», - підкреслює чоловік.