Новини

У Прилуцькому знову хочуть об'єднатись з Луцьком

Депутати Прилуцької сільської ради вчергове проголосували про надання згоди на об'єднання з Луцьком. Проте сільський голова Валентин Арчибасов утримався від голосування.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці директор департаменту економічної політики Луцькради Олександр Озінович.

"Сьогодні (9 березня, - ред.) депутати Прилуцької сільської ради вчергове проголосували про надання згоди на об'єднання з Луцьком. 8 за. Тепер слово за Арчибасовим, який утримався під час голосування. Отже або рух вперед або знову ступор?" - йдеться у дописі.

Нагадаємо, про об'єднання Прилуцького із Луцьком заговорили ще у вересні 2017 року на громадських обговореннях. Більшість їх учасників підтримали ідею об’єднання з обласним центром. Тож у Прилуцькому вирішили скликати позачергову сесію сільської ради, аби «узаконити» це рішення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Це втрата. Місто задихається», або Чому Луцьк «не помічає» сіл-сусідів

Під час сесії 29 вересня 2017 року депутати прийняли рішення про початок процесу об'єднання із Луцьком.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Політична страховка: луцький «УКРОП» хоче захиститися Прилуцьким?

Проте Прилуцький сільський голова Валентин Арчибасов наклав вето на рішення депутатів сільради про об’єднання з Луцьком. За словами Валентина Арчибасова, він скористався правом накласти вето через те, що Луцька міська рада не виконала умов підписаних раніше договорів. Відтак об'єднання відклали.