--> Чому на Волині блокували кордон і чим це закінчилося | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому на Волині блокували кордон і чим це закінчилося

4
-7
Чому на Волині блокували кордон і чим це закінчилося
Рух транспорту перед пунктом пропуску Ягодин на Волині у суботу, 3 лютого блокували 4 години.

Більше сотні жителів прикордоння вже вдруге перекрили міжнародну трасу до Польщі. Основна вимога – скасувати деякі зміни до податкового кодексу. Учасники протесту переконують: за покупками до Польщі їздять, бо там нібито все в рази дешевше і якісніше, інформує ICTV.

Раніше возити товар без мита можна було щодня на €500, тепер – лише на €50. Або ж чекати добу. Та люди таки запевняють: ці зміни ухвалили нашвидкоруч, і деякі статті у митному та податковому кодексі тепер суперечать одна одній. Жителі прикордонних сіл і містечок вимагають переглянути нововведення.

Та водіям, яких назбиралося десятки по обидва боки, чекати не сила. Адже вантажівки і так стоять у черзі по три доби, а тут ще люди дорогу перекрили. А поки черга вантажівок збільшується – ситуацію намагаються контролювати поліцейські. З протестувальниками домовилися, що пропускатимуть спецтранспорт і авто з маленькими дітьми.

Блокувати міжнародну трасу планували до вечора – та напруженість серед змучених далекобійників наростала. Аби уникнути конфлікту – протест припинили о другій годині дня. Тепер чекатимуть, поки нардепи у профільному комітеті розглянуть можливість скасування нових правил щодо перебування за кордоном. Інакше погрожують новими протестами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жаль, що далекобійники не зірвались!!! Натовкти рилами до асфальту грьобаних цигаркових контрабандистів!обнагліли! Через вас і ваші євробляхи звичайні пересічні люди, які їдуть за кордон повинні стояти в черзі цілими днями! Бо ви везете цигарки туди а назад колеса перевозите чи якусь ще контрабанду, які потім продаються без сплати митних платежів по всій Україні!
Відповісти
Задрали вже ці перекривальщики
Відповісти
у нас є поліція ? яка має перешкоджати блокуванню доріг і притягаим злочинців до суду.
Відповісти
Той дайте людям зарплату нормальну! Того люди і їздять щоб заробити копійку. А пишуть тут мудакі
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні