У Луцьку «помічник судді» пропонує вирішити справу за 300 доларів

0
8
У Луцьку «помічник судді» пропонує вирішити справу за 300 доларів
У начальника транспортного цеху державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» Дмитра Курана, справу якого розглядають в Апеляційному суді Волинської області, вимагають чималу суму за позитивне вирішення.

Про це у коментарі «Волинь24» розповіла адвокат Курана Любов Карпюк у п’ятницю, 26 січня.

До слова, Дмитро Куран подав апеляційну скаргу на рішення Маневицького районного суду. За рішенням цього суду його визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КпАП України (керування транспортним засобом у нетверезому стані), та наклали штраф обсягом 10 200 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 рік.

«Вже неодноразово телефонує чоловік, який представляється Дмитром «від Петровича» (суддя, який розглядав апеляційну скаргу у Апеляційному суді Волинської області, - ред.) і заявляє, що він є помічником судді. Дзвінки надходили перед кожним засіданням суду, однак вчора, напередодні розгляду апеляційної скарги, він назвав конкретну суму та реквізити картки Альфабанку, куди перерахувати гроші», - розповідає адвокат.

Зі слів Людмили Карпюк, незнайомець сказав перерахувати на картку, що зареєстрована на ім’я Олександра Карасовського 300 доларів. Після цього неодноразово дзвонив, аби перепитати, чи кошти таки перерахували. Адвокат зазначає, що співрозмовник обізнаний у справі, знає усі обставини та присутніх на кожному судовому засіданні.

«Він знає інформацію, яку не можна знайти в жодному реєстрі», - коментує захисниця.

Захисниця додає, що, не отримавши вище згадану суму, Дмитро «від Петровича» сказав, що йому не так вже й важливо, у якій валюті перерахують кошти.

Зі слів адвоката, розгляд апеляції у суді переносили уже більше п’яти разів. Сьогодні на засідання вкотре не з’явився свідок – поштарка, а тому засідання знову перенесли.

«У нас є інформація, що свідок таки з’явиться на наступний апеляційний розгляд», - пояснив суддя Денісов.

Адвокат заявила, що готує окреме звернення до правоохоронних органів. Заяву про дзвінки та вимагання коштів в Апеляційному суді Волинської області додали в повідомлення. Зі слів судді, його скерують до відповідних служб.

«Поспілкувавшись із знайомими нам сказали, що такі випадки доволі поширені. Коли телефонують невідомі особи, розповідають усі дані кримінальної справи та пропонують суму для її вирішення», - додає Людмила Карпюк.

Так, розгляд апеляційної скарги перенесли на п’ятницю, 9 лютого.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні