--> Спортсменка з Луцька «взула» росіянку на Кубкові світу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Спортсменка з Луцька «взула» росіянку на Кубкові світу

0
-6
Спортсменка з Луцька «взула» росіянку на Кубкові світу
Лучанка Юлія Батенкова-Бауман (на фото) завоювала золоту медаль на кубку світу з паралімпійських зимових видів спорту.

Спортсменка виступає у складі Національної паралімпійської збірної команди України на Кубку світу, який проходить з 20 по 28 січня 2018 року у німецькому місті Оберіді, повідомили в Національному комітеті спорту інвалідів України.

У перший день змагань, 20 січня, Юлія Батенкова-Бауман тріумфально виборола золоту нагороду у лижних перегонах, середня дистанція.

Спортсменка перемогла свою споконвічну суперницю з Росії Анну Міленіну (Бурмістрову), яка виступає під нейтральним прапором. Лучанка обійшла росіянку з вражаючим результатом - 0,09 с.
 
Цікаво, що у другий день змагань, 21 січня, жоден укранський спортсмен не завоював золота. Натомість збірна здобула три срібні та дві бронзові нагороди на довгій дистангції в лижних перегонах. Одна зі срібних медалей дісталася теж Юлії Батенковій-Бауман.
 
Відтак, після двох днів змагань команда України – на 3 місці після команди, що виступає під нейтральним прапором, та США.

Загалом у цьому кубкові світу беруть участь близько 200 спортсменів-паралімпійців з  29 країн. Змагання є важливим спортивним етапом перед Паралімпіадою-2018.

Довідково:

Юлія Батенкова (в заміжжі Батенкова-Бауман) народилася 20 вересня 1983 року у м. Сімферополь, Кримська АРСР. З п'яти до восьми років займалася гімнастикою. У результаті автомобільної катастрофи 1991 року отримала травму, що спричинила ампутацію правої руки. В аварії загинули її матір та брат. Зараз займається лижними гонками та біатлоном у Волинському обласному центрі «Інваспорт».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні