--> Дітей без щеплень можуть не пускати до школи, - волинський юрист. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дітей без щеплень можуть не пускати до школи, - волинський юрист. ВІДЕО

2
-3
Дітей без щеплень можуть не пускати до школи, - волинський юрист. ВІДЕО
Волинський адвокат Віталій Жуковський заявив, що, згідно законодавства, дітей без щеплення можуть не пускати до шкіл.

За словами головного лікаря Луцької міської дитячої поліклініки Оксани Лєщинської, наприкінці 2017 року зафіксували 26 випадків захворювання на кір. Зараз хворих в обласному центрі нема, – йдеться у сюжеті Волинського телебачення.

Проте проблема вакцинації дітей досі залишається актуальною.

Згідно з національним календарем щеплень лише 46% луцьких школярів отримали необхідні дози вакцини від кору.

Оксана Лєщинська зазначає, що не імунізовані діти наражають на небезпеку захворіти й інших. Законом усім гарантовано доступ до шкільної освіти, однак дошкільна – не є обов’язковою. Тому до дитсадків дітей без щеплень у Луцьку не допускають.

Батьки також непокояться, що поруч з їхніми дітьм вчаться діти без щеплень.

"Негативно відношусь до такого. Але кожні батьки мають вибір:робити дитині щеплення чи ні", - каже лучанка Ольга.

Нагадаємо, раніше начальниця управління освіти Луцькради Зіновія Лещенко повідомляла, що не пускати нещеплену дитину на навчання ніхто не має права.

Натомість адвокат Віталій Жуковський каже інше:

"Закон України Про санітарне та епідемічне благополуччя населення, а саме стаття 7, регулює, що установи, підприємства та організації зобов’язані за поданням санепідемстанції усунути від навчання осіб, які не пройшли щеплення, або осіб, які хворі, або які контактували з хворими. Тому в принципі, це можливо".

А також додає, що для того, щоб звернутись із таким поданням, треба мати конкретні підстави. Точніше - якщо ситуація на Волині буде більш критична.

"Тоді це можливо. Воно не буде заперечувати закону Про освіту, тому що такі заходи вживаються для того, щоб забезпечити право інших осіб на медичну охорону", – каже адвокат.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такого робити ви не маєте права, тоді цьому ваому купленому юристу потрібно змінити конституцію.А цей закон не має ніякої дії- це фейк.А ти Жуковський знай ми також не дурніші тебе.Щеплюйте спочатку своїх діток, а тоді вже ми. Тільки під наглядом нас мам, добре?Наші дітки здорові, а травити вашою труткою, якій ви не даєте гарантії і не відповідаєте ми не будемо.Бо не дай Боже що, то вас батьки порвуть,ото тоді закриєте губку і будете мовчати, а не лякати нас.
Відповісти
Не згідний з вами.... Не допустити до занять дітей без щеплень мають право, але лише за умов оголошення епідемії кору.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні