--> Таємниці СНУ: подробиці пожежі у луцькому гуртожитку. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Таємниці СНУ: подробиці пожежі у луцькому гуртожитку. ФОТО

7
-6
Таємниці СНУ: подробиці пожежі у луцькому гуртожитку. ФОТО
В одній з кімнат гуртожитку № 6 Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в ніч з 19 на 20 січня трапилася пожежа.

Утім, пожежники, які прибули на виклик, зафіксували лише коротке замикання й акту про пожежу не склали, а поліцію взагалі не повідомили про інцидент.


***

Обгоріла стіна і матрац, чорна від диму кімната, запах чадного газу ледь не на цілий гуртожиток – наслідки того, що почала плавитися одна із розеток в кімнаті.



Саме ця розетка стала причиною загоряння
Саме ця розетка стала причиною загоряння



Коли трапилося загорання – в кімнаті, розрахованій на чотирьох осіб, нікого не було. Троє дівчат зараз там не живуть, бо зимові канікули. А одна зі студенток, Руслана Скакун, в цю ніч у гуртожитку не ночувала.

Як згодом вона написала у пояснювальній записці – свою кімнату покинула о 23:30, а ніч провела у подруги.

КОРОТКЕ ЗАМИКАННЯ БЕЗ ПОЖЕЖІ?

Зранку 20 січня батьки Руслани отримали дзвінок, в якому їм сповістили про те, що в кімнаті їхньої дочки трапилася пожежа і попросили її відшукати.

Як розповідає дівчина, вона прибула в гуртожиток десь о пів на десяту ранку, де на неї чекала комендант гуртожитку Слава Євик. Остання, мовляв, запропонувала студентці написати заяву про те, що вона покинула кімнату, не вимкнувши електроприлади. Проте дівчина відмовилася.




Згодом на місце події прибули батьки студентки, а також провідний інспектор Луцького міськрайонного відділку управління ДСНС Сергій Денисюк.

Як з’ясувалося, пожежники, які першими прибули на виклик, не склали акту про пожежу. Вони зафіксували інцидент як коротке замикання без вогню.

Про це, зі слів батька дівчини Віталія Скакуна, їм повідомили у ДСНС. Поліцію ж узагалі ніхто не викликав.

По обіді на місце події таки прибули патрульні поліцейські, яких викликала родина Руслани.

Поліцію викликали родичі студентки
Поліцію викликали родичі студентки


Патрульні оглянули обгорілу кімнату
Патрульні оглянули обгорілу кімнату



Коменданта на цей час в гуртожитку не було. Віталій Скакун каже, що чекали на неї впродовж кількох годин, проте так і не дочекалися. Деякий час у Слави Євик нібито був вимкнений телефон. А коли вдалося додзвонитися – то змістовної розмови не відбулося.

ВЕРСІЇ

Мешканка сусідньої кімнати Марія Сидорук, яка в ніч, коли трапилося займання, була у своїй кімнаті, розповіла, як це було:

«Я була тут всю ніч. Як засинала – ще нічого не було. Моя сусідка, я з нею вже пізніше говорила, вона живе аж в іншому кінці, казала, що запах було чути ще в третій ночі. Але я спала і нічого не чула.

Проснулася я близько сьомої ранку, дивлюся – дим іде. Я покликала вахтерку. Вона сама не могла двері відкрити, бо не було ключа на вахті. Вона покликала, здається, електрика. Він прийшов і виламав двері, бо не міг зайти. Диму було багато. Він вимкнув усе світло і через хвилин 5-7 приїхали рятувальники».

Марія каже, що усіх студентів, які ночували на цьому поверсі, попросили вийти надвір.

Дівчина зауважила, що не здивувалася б, якби причиною пожежі виявилося замикання проводки. Адже раніше у їхньому блоці, до якого входить чотири кімнати, були проблеми з електрикою.

«У нас недавно билася вода струмом. У цілому блоці. Пішов митися чи миєш посуд – і тебе струмом вдаряє вода. Як-не-як відремонтували. Потім перестало. Потім знову почала током бити вода. Ну звідки?», – каже Марія Сидорук.

Натомість у вахтерів свої припущення: у розетку був увімкнений пристрій для обігріву.

NO COMMENTS

Невдовзі до гуртожитку прибула директорка студмістечка СНУ Зоряна Мацюк.

«За новими правилами, які затверджені в Міністерстві освіти, за все, що відбувається в кімнатах, несуть відповідальність персонально студенти, які там проживають… Вони несуть відповідальність за все пошкоджене майно і відшкодовують. Це є в договорі. Договір студентка підписала», – почала пояснювати вона родині студентки та представнику ДСНС.

Утім, помітивши, що журналіст видання «Волинь24» записує розмову, Зоряна відмовилася продовжувати. Зробила це лише після того, коли журналіст припинив запис і відійшов убік.

Усі разом вони піднялися на восьмий поверх у кімнату, в якій трапилося загоряння. Згодом, спустившись на перший поверх, Руслана Скакун написала пояснювальну записку на ім’я проректора університету, в якій повідомила, що не знає, від чого могла статися пожежа.

Інспектор управління ДСНС Сергій Денисюк, своєю чергою, склав акт про пожежу.

Руслана Скакун пише пояснювальну на ім’я проректора, а інспектор ДСНС складає акт про пожежу
Руслана Скакун пише пояснювальну на ім’я проректора, а інспектор ДСНС складає акт про пожежу



Згодом Зоряна Мацюк покинула місце розмови, так і не прокоментувавши інцидент для видання «Волинь24».

Батьки Руслани Скакун, зі слів директорки студмістечка розповіли, що на понеділок планують скликати комісію від університету, яка з’ясовуватиме ситуацію і прийматиме рішення.

Василь БІДУН (для «Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Керівництво гуртожитку Зоряна Сергіївна, - повний жах ,не поспілкуватись з родиною ні з потерпілою в якої згоріли всі речі ні надати будь яку допомогу , не захотіла спілкуватись навіть з журналістами ,показували "псіхі і втікла " комендант Слава Іванівна була на місці тількі зранку коли прибули батькі до неї було вже не дозвонитись,- вимкнений телефон . Ні кімнати ні допомоги ніхто так і не надав
Відповісти
В зоряни премій протягом року більше ніж на весь гуртожиток гоошей на ремонт виділяють. Дцмайте...
Відповісти
Тут не все сходиться із версією Волинь24, адже вахтерка стверджувала, що ця дівчина була до 00 год. 00 хв. в кімнаті, а далі кудись пішла. І запам'ятайте журналісти, до офіційного висновку поліції неможна стверджувати, що це було коротке замикання, ви ж не експерти.
Відповісти
Шановний. У початковій новинці - http://www.volyn24.com/news/97311-u-luckomu-gurtozhytku-vschent-zgorila-kimnata-foto - сказано, що замикання було "за попередніми даними".
журналісти не дають своєї версії подій. вони можуть висвітлити: 1) версію постраждалої; 2) версію пожежних.
читайте уважніше, і не судіть чужу роботу.
Відповісти
Соромно читати таку брехню. Людина, яка наразила на небезпеку інших студентів та спровоковала пожежу, невимкнувши електрообігрівач, старається перекласти вину на інших людей. Поливає їх брудом для того, щоб себе оправдати. Користуючись тісними зв'язками з пресою старається виставити трудовий колектив СНУ винуватцями події, а сама уникає відповідальності.
Відповісти
Виявляється найкращий гуртожиток міста не такий вже і хороший! Страшно уявити себе на місці Лани...
Відповісти
Вахтер,що обхід не робить? Що 7 год приїхали рятувальники.




Що робила вантен? Що обхід не робила, що в 7 год ранку приїхали рятувальники?


(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні