--> Фото прикордонного Устилуга 1915-1918 років | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Фото прикордонного Устилуга 1915-1918 років

1
8
Фото прикордонного Устилуга 1915-1918 років
Прикордонне містечко Устилуг, через яке проїжджали усі волиняни, які їхали до країн Європейського Союзу, нині дещо відрізняється від того, яким воно було сто років тому.

Тож хочемо познайомити читачів Волинь24 зі світлинами цього унікального міста.

Завдяки воєнним фотографам австрійської маємо раритетні фото містечка, що датується 1915-1918 роками.

З історії Волині часів Першої світової війни відомо, що у травні 1915 року австро-німецькі війська прорвали російський фронт у районі Тарнува—Горлиці. Російська армія змушена була тоді відступити. Велика кількість жителів Устилуга, тоді були евакуйовані до східних та центральних губерній Російської імперії. схід. Місто було зайняте австро-німецькими військами, які тут перебували до кінця 1918 року.

На початку ХХ століття в містечку Устилуг нараховувалось більше сотні різноманітних крамничок. Устилуг в той час був відомим перевалочним пунктом торгівлі хлібом.

Однією із потужних транспортних артерій була річка Західний Буг. Так на початку XX століття вниз по Західному Бугу щорічно вивозилося 30 тис. пудів зерна і сплавлялося будівельного лісу на 40 тис. крб.

Відомо, що напередодні Першої світової війни в Устилузі з більших підприємств працювали спиртоочисний і винокурний заводи. Було два водяні млини.











Джерело фото: Österreichisches Staatsarchiv

Тетяна Яцечко-Блаженко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Третє знизу фото - Володимир-Волинський, вулиця Устилузька ( нині біля ресторану Маяк). Це точно не Устилуг
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні