--> Водохрещенські купання на Теремнівських ставках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Водохрещенські купання на Теремнівських ставках

1
-3
Водохрещенські купання на Теремнівських ставках
Віряни волинської єпархії УПЦ долучилися до водохрещенських купань на Теремнівських ставках.

Урочистості з нагоди третього празника різдвяно-новорічно циклу Хрещення Господнього розпочали із святкового богослужіння у місцевому Свято-Хрестовоздвиженському храмі, у п’ятницю, 10 січня.

Після чого із піснею «Нова радість стала» прихожани разом із священиками хресною ходою вирушили до ставків, де на них уже чекали тутешні жителі.

Щороку до святкових вітань долучається художній колектив Теремнівського будинку культури. Так, вбравшись у національний одяг, під звуки акордеону вони заспівали «Многі вам літа», а директорка будинку культури Олена Музичук побажала лучанам і священнослужителям достатку та миру.

У дарунок учасники колективу вручили настоятелю Свято-Хрестовоздвиженського храму отцю Миколаю теремнівський коровай.

«В цей благословенний день ми знову вийшли на наш малий Йордан. Всім бажаю, аби благодать Святого Духа, яка дарується через святу воду, укріпила всіх, оздоровила, дарувала радість та мир», – привітав лучан отець Миколай.

На Теремнівських ставках священослужителів чекали лучани. Хтось хотів першим набрати освячену воду, а деякі вже готувалися до пірнання в ополонку. Перед купанням настоятель храму освятив воду та помолився, після чого лучани занурилися у воду.

Цікаво, що цьогоріч окуналися не лише дорослі. Долучилися до водохрещенських купань і діти. Та хоч на Теремнівських ставках було людно, однак сміливців, які тричі занурилися в освячену воду, було не так вже й багато.

До слова, на ставках підготували дві ополонки. Одну для занурення, а іншу – для менш сміливих вірян, які лишень вмивали обличчя.

Анастасія КАЧИНА («Волинь24»)
Фото автора

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фотки бомбезні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні