--> У волинській школі-інтернаті продовжили канікули через брак коштів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинській школі-інтернаті продовжили канікули через брак коштів

0
3
У волинській школі-інтернаті продовжили канікули через брак коштів
Майже сімсот учнів Володимир-Волинської школи-інтернату не розпочали навчальний процес у понеділок. Причина − відсутність фінансування.

Останні 8 років заклад перебував у всеукраїнському експерименті, проте він завершився, а школу так і не включили у загальний тип навчальних закладів, - йдеться у сюжеті "12 каналу".

Тепер фінансувати школу - нікому. Фактично, вона на балансі облради, проте отримати субвенції з обласного бюджету, можна у випадку, коли кількість немісцевих учнів, становить не менше 70%. Зараз їх – 54%.

Міська рада Володимира Волинського готова взяти на себе фінансування, проте для цього потрібно внести зміни до статуту комунального закладу, що й просило керівництво міста на засіданні бюджетної комісії.

Наразі бюджетна комісія проблему навчального закладу не вирішила. Проте директор департаменту фінансів облдержадміністрації запевнив, що фінансування буде − як тільки обласна рада прийме бюджет на 2018 рік. Тим часом майже семистам дітям керівництво школи-інтернату змушене продовжити канікули, аби не залазити у борги.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні