--> Мешканці луцької багатоповерхівки 35 років – без гарячої води | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мешканці луцької багатоповерхівки 35 років – без гарячої води

2
-7
Мешканці луцької багатоповерхівки 35 років – без гарячої води
Мешканці 18 квартир у багатоповерхівці на вулиці Дружби Народів, 11 у Луцьку скаржаться на відсутність гарячої води у будинку з 1983 року.

У правій частині четвертого під’їзду цього будинку (18 квартир) із «гарячих» кранів тече вода близько 30 градусів.

Як розповідають місцеві, на свята та після скарг до диспетчерів жеку, подають трохи теплішу воду. Максимум, який фіксували – 38 градусів. До слова, нормою вважається підігріта до 55 градусів вода.


«Коли все-таки пускають гарячу воду, починають дуже голосно шуміти труби, що дуже заважає людям. В диспетчерській відразу реагують на виклики і відправляють сантехніка, щоб випустити повітря з труб. Але замість повітря спускають воду, за куб якої ми платимо 83 гривні, а гарячої води так і не має. Ми платимо гроші, а вода йде в каналізацію», – скаржиться мешканка будинку Світлана.

Як пояснила головний інженер жеку №2 Ольга Дворська, проблема наразі пов’язана із поломкою техніки, що відповідає за автоматичний випуск повітря з труб.

«Раніше була серйозна проблема з «розповітренням». «Луцьктепло» на ніч перекривало гарячу воду, повітря засмоктувалося в труби і зранку ми обов’язково мусили «розповітрювати». Якщо б ми цього не робили, то гарячої води не було б у всіх будинках. Тому ми встановили автоматичний розповітрювач, але, як стверджують жильці, він вийшов з ладу. Зараз виникло питання, щоб купити та встановити нового розповітрювача, таким чином проблема має вирішитись. До того ж, зараз «Луцьктепло» не відключає на ніч гарячу воду, лише – підігрів. Тому холодна вода в трубах є і проблеми з повітрям, яке потрапляє в труби – немає. Є винятки по деяких «стояках», – пояснює інженерка.

За її словами, такі неполадки також можуть бути пов’язані із самовільним втручанням мешканців у систему центрального водопостачання.

«Наприклад, в ванній замінили «змійку» і поставили трубу меншого діаметру, тому вода не має нормальної циркуляції», – каже представниця жеку.

Дарина МАРТИНЮК (для «Волинь24»)

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Електричний бойлер 2К грн., це караул))), навіть в глухих селах в кожній хаті є насос з криниці та таке чудо техніки.
Відповісти
Зай діть в любу квартиру і переконаетесь які перенпланування зроблені. Всі труби замуровани і закладені плиткою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні