--> «Біль був неймовірний», - лучанка розповіла, як втратила руку на заробітках у Польщі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Біль був неймовірний», - лучанка розповіла, як втратила руку на заробітках у Польщі

10
15
«Біль був неймовірний», - лучанка розповіла, як втратила руку на заробітках у Польщі
Рука Альони Романенко пробула у гарячій прасувальні близько години, тому що власник пральні у Польщі не хотів, щоб рятувальники розрізали машину.

Відео-звернення опублікував чоловік Альони Андрій на своєму Ютуб-каналі.

Нагадаємо, що лучанка Альона Романенко поїхала у Польщу на заробітки та втратила руку через нещасний випадок на роботі.

"Приїхала у Польщу, щоб заробити якусь копійку, щоб було за що жити", - каже жінка.

Вона сказала, що роботу шукали два тижні, але врешті-решт знайшли пральню в Любоні, біля Познані.

"Та машина, на якій я працювала, дуже часто ламалася. То вона взагалі цілий день не працювала, тільки на вечір. Так часто машина ламалася, що нас перекидали з однієї машини на іншу", - зазначила Альона.

"15 грудня я приступила до роботи о 10 ранку. Моя робота заключається в тому, щоб причіплювати простирадла, щось таке. Щоб так щось забирати, то я не мала цього робити. Інструктаж мені ніхто не проводив по тій машині. Показували ті, що довго працюювать, - ось, там так і так.

Але згодом одна жінка почала говорити, що треба виймати, якщо там буде якась "бомба" чи вузол на простирадлі..."

Романенко каже, що того дня (15 грудня, - Ред.) вона побачила вузол на простирадлі і побігла його виймати.

"Так забирала, що простирадло туди, і так воно мені втягнуло руку. Але втягнуло руку не швидко, а поволі. І я кричала дуже голосно. Підбігла через деякий час дівчинка, з якою я працювала, (в мене вже руки не було по стільки (показує))".

"Приїхала швидка (через 10-15 хвилин), почали мені відразу колоти обезболюючі, але вони не допомагали. Біль був просто жахливий.

І коли рятувальники хотіли різати машину, власник пральні сказав, що цього категорично не можна робити. А рятувальники сказали, як можна цю людину (Альону, - Ред.) врятувати?" - додає вона.

Майже годину вони чекали, поки прийдуть майстри, щоб розкрутити машину.

"Моя рука була годину там. До мене підбігли полячка та двоє українок, тримали мене. На роботі була бригадирша, вона взагалі не підходила. Взагалі", - каже Романенко.

"Привезли мене в лікарню, підготували до операції... Пройшла операція одна, друга. Має бути ще одна.

Дуже хочу подякувати усім тут, в лікарні - всі допомагають, питають, чи щось треба, і лікарі хороші, хірурги. Приходять, і їсти приносять, і матеріально допомагають", - зауважує Альона.

На запитання, чи з пральні робили якісь рухи, щоб допомогти жінці, вона відповіла негативно.

"Вони пропонували, що нібито допоможуть. Але це лише слова були, таке передавали мені", - підсумовує Альона Романенко.

Більше - у відео.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
15

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба подавати в суд на польску фірму за компенсацію
Відповісти
Не дивуюсь що молодь тікає за кордон незважаючи на небезпеку. ..ми живемо в країні яка не цінує своїх громадян. .. це жахлива історія. Але є великий сумнів в тому що це когось зупинить...треба утримувати родину а тут можливомті немає. ..
Відповісти
хто жаждал капіталізму, читайте, тут все розписано.
рабиня з "польщі-бе" не варта машини, звісно ж.
Відповісти
Чем помочь Альоне лучше напишите. Может деньги перечислить куда на лечение...
Відповісти
Стыдно за наше недогосударство. Сейчас даже восток страны массово в польши-чехии едет. Либо остаться в Украине и прожигать жизнь в нищете и безисходности.
Відповісти
а что для поляков украинцы цыгане и отношение такое же
Відповісти
В России узбеки и такжики делают всю черную работу, а в Польше украинцы такие же жамшуты.
Відповісти
Да, а поляки жамшуты в Англии - такие же чернорабочие
Відповісти
Так ей Польша пожизненную пенсию должна платить ..Польша в ЕС правила примерно одинаковые . Рабочая травма. Работала она ЛЕГАЛЬНО . Хозяин обязан ей выплачивать теперь или пожизненную инвалидность или компенсацию офигенную . Это же не Украины где ничерта добиться нельзя. Если что в европейский суд подавать .Что дешево .Стоимость только перевода на английский и пересылки почтой. Она могла потерять руку в Украине и осталась бы ни с чем. В Польше 100% шанс отсудить очень хорошие деньги .
Відповісти
В виду потока уезжающих на заработки Украина сейчас будет искать такие истории и их раскручивать. Надо же пугануть тех, кто хочет уехать. Не места рабочие создать и условия нормальные и зарплаты. А запугать чтоб дома сидели. Иначе кто дома то работать будет за тарелку супа? В ЕС даже не легал может добиться от хозяина оплаты больничного по рабочей травме ( сломанная рука или нога) .А уж легальный работник по производственной травме если упрется рогом. то отсудит с хозяина ну очень хорошие деньги по компенсиции .В Украине при такой травме он остался бы нищим никому не нужным инвалидом. Которого бы вообще ничего не выплатили и он бы ничего не добился. Как не жутко это звучит . Этой женщине крупно повезло , что она потеряла руку в Польше а не в Украине.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні