--> Іншого кольору: в Польщі на фірмі працівників-українців «вирізнили» спецодягом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Іншого кольору: в Польщі на фірмі працівників-українців «вирізнили» спецодягом

19
1
Іншого кольору: в Польщі на фірмі працівників-українців «вирізнили» спецодягом
Антирасистське об’єднання Nigdy więcej («Ніколи більше») назвало це порушенням.

На одній з польських фірм працівники з України носять уніформу іншого кольору ніж поляки, пише «Zahid.Net» з посиланням на WP Finanse та видання Gazeta Wyborcza.

Власник фірми Lindab пояснив: спецодяг для українців вигадали для того, аби бачити рівень володіння працівників підприємства польською мовою. Але антирасистське об’єднання Nigdy więcej («Ніколи більше») твердить про порушення.

Підприємство розташоване в селищі Вєрухово, що під Варшавою. Виробляє дахи та ринви працює 200 осіб, з яких 40 українці. Всі працівники носять блакитні штани та футболки різних кольорів (бригадир - червону, механік - зелену). Українцям видають жовті та помаранчеві. Ті перші призначені для осіб, які не знають польської мови, а другі для тих, хто володіє польською або ж англійською.

У товаристві «Ніколи більше» зазначають, що така система відбирає працівників з погляду на походження і називають це «принизливою практикою».

Ніхто із українців офіційно не поскаржився через страх втратити роботу. Працівники з України отримують таку ж зарплатню, як і поляки, працюють за тими ж договорами. Роботодавець стверджує, що жодної дискримінації немає.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Україні треба працювати, а не шукати щастя на низькооплачуваних роботах по закордонах.
Відповісти
Це в Україні низькооплачувальні роботи, порівняно з закордонними.Так просто масово б люди не виїжджали
Відповісти
Закордоном набагато дорожче життя, тому зарплати виглядають більшими. Але якщо жити там, то 700Євро в Полщі є меншою ,ніж 10000₴ в Україні.
Відповісти
700 євро це не 10000 грн. )))
Відповісти
у порінянні вартості проживання. Цін на послуги,товари, продукти...
Відповісти
Багато продуктів харчування - коштують дешевше ніж в Україні, не кажучи вже про одяг, техніку, ну і звичайно ж"бляхи"
Відповісти
неправда, не можна зрівнювати низькоякісні закордонні продукти з українськими,які є набагато якіснішими... бляхи дешевші, бо утримування є дорожче, паливо ,ремонт, страховка.... медицина у декілька разів дорожча- освіта.... і це ще горе-заробітчани не платять всіх податків.
Відповісти
Українські набагато якісніші?
петро Олексійович - перестаньте курити всякий непотріб ))
Відповісти
Ціни майже такі ж.
Відповісти
Чомусь заробітчани беруть продукти з собою на заробітки... і авто ремонтують в україні, а не в польщі..і паливо купляють, а не в італії.
Відповісти
погоджуюсь, беруть - сало, домашні копченості, цигарки та горілку - ось все що беруть з продуктів, чи не так?
Відповісти
чого беруть ,якшо там дешевше?)))
Відповісти
сало - їдять не не у всіх країнах, у тій самый Ігалії, наприклад... Ну а про алкоголь і цигарки - всім відомо, але це не продукти харчування.
P.S. досить дискусії, сусід щотижня привозить бус продуктів з Італії, має 4 точки на ринках. Нащо він це робить, якщо в нас дешевше?
Відповісти
Совки завжди люблять модноє-загранічноє, в яскравій упаковці. Їм навіть продукти,які сусід привіз контрабандою в трусах, смачніші... Оливки не ростуть на волині та печиво з цукерками на хімії....
Відповісти
Ось якраз наші цукерки такі "нахвмічені" що ііх страшно вживати,і байдуже дорогі чи дешевіі, тай інша продукція суцільні Ешки!!!
Відповісти
Ви точно не були за кордоном бо у Польщі ціни практично на все нижчі ніж в Україні. Навіть ремонт автомобілів в Польщі на багато дешевше. Проживаю і працюючи в Польщі три роки
Відповісти
З математтикою туго?
Відповісти
А жиди мають нашивки?
Відповісти
Здається, уряду Польщі пора вчергове злітати до Смоленська...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні