В Одесі дітей без щеплень від кору не пускатимуть у садки і школи

1
-1
В Одесі дітей без щеплень від кору не пускатимуть у садки і школи
Діти, які не мають щеплення від кору, не зможуть відвідувати заняття розташованих в Одесі дитячих садків та шкіл.

Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося ще 28 грудня 2017 року, – пише Zaxid.net із посиланням на місцеве видання "Думская".

Обмеження планують ввести після зимових канікул, які закінчуються 15 січня.

За словами головного позаштатного педіатра департаменту охорони здоров'я міської ради Одеси Анни Луньової, збити негативну динаміку захворюваності наразі кору не вдається.

«Загалом від початку спалаху ми маємо понад 700 хворих на кір, за минулий тиждень тільки дітей захворіло 56 осіб. Ми маємо тенденцію до зростання захворюваності серед дітей першого року життя і дорослих. У кору немає віку, недавно був пацієнт 82 років, а до цього - двотижневий дитина», - заявила вона.

Головний лікар Одеської інфекційної лікарні Світлана Лаврюкова наводить ще серйознішу статистику.

4 січня до нас надійшло 20 осіб, у тому числі 11 дітей. Загалом у лікарні знаходиться 94 людини, і щоб розмістити всіх, ми перепрофілювали два відділення - хворі на кір займають зараз чотири відділення. Переважно люди потрапляють з високою температурою, характерним висипом, дуже багато ускладнень у вигляді корової пневмонії», - розповіла лікар.

Як повідомлялося, з кінця 2016 року спалах кору офіційно зафіксували в Україні. Кір нагадує про себе раз на п'ять-шість років. Це вже четверта за останнє двадцятиліття епідемія. Пік епідемії кору лікарі прогнозують на 2018 рік. Кір ‒ захворювання, яке передається повітряно-крапельних шляхом. Як ускладнення після хвороби часто виникає пневмонія.
Теги: здоров'я, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
и люди і такого робити вони не мають права. Я не хочу і не буду щеплювати свою дитину неперевіреною труткою.Що грошенят не відмили?Хай привселюдно щеплять спочатку своїх дітей.Ви,що хабарники думаєте,що ми вже геть з розуму вижили не знаємо,що це таке.Якщо прищепиш,то діти не будуть хворіти,вони що заразні? Ви безмозглі.Це все залежить від дитини, її орнанізму. Він сам буде боротися.Скільки людей стали каліками після ваших щеплень, але ви ні. одного не признали,що це через прививку. Ні одного. Хто ви такі чинуші,щоб приймати закони. і вказувати,що нам робити,ми люди, а не піддослідні кроліки. Є суд і Конституція ще в нашій країні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні