З нового року лучани зобов’язані сортувати сміття

4
-4
З нового року лучани зобов’язані сортувати сміття
З 1 січня 2018 року лучани та українці загалом зобов’язані сортувати сміття.

У Луцьку до штрафів поки не вдаватимуться. Натомість комунальники заохочуватимуть населення сортувати сміття, встановлюючи спеціальні контейнери по всьому місту, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Купити їх за гроші міського бюджету проблематично, адже вартість на такі сміттєві баки значно зросла. Їхня ціна - 9 тисяч гривень. Однак чиновники переконують, що нові контейнери цього року таки будуть.

Нещодавно підприємство «Луцькспецкомунтранс» виграло німецький гранд на суму 133 тисячі євро.

«Ми маємо зробити 30 майданчиків за кошти інвестора і на них поставити по одному контейнеру: для пластикових пляшок, скла, паперу та звичайного сміття», - розповів директор «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич.

Кроком до вирішення цієї проблеми буде встановлення ще однієї сміттєсортувальної лінії. Наразі одна працює у селі Брище, проте для потреб міста її не достатньо.

На встановлення нової лінії виділили 6 мільйонів гривень. Запрацює вона в червні цього року. Тоді ж чиновники вирішать, чи потрібно встановлювати додаткові контейнери в місті.

Поки що чиновники просять лучан хоча б мінімально сортувати сміття та викидати пластикові пляшки у окремо призначені контейнери.

Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви що сміється з нас? Яке сортування? Які контейнери для пляшок? Зайдіть на проспект Волі, 33. Птахи розкидають сміття прямо біля дитячого майданчика, бруд, сморід прямо під вікнами. На наше прохання перенести контейнери чиновники міськради відповіли, що не знають куди їх поставити, хоча місця для перенесення їх є ! Просто для вирішення нашого питання просто треба прийти для початку в двір. А ставити контейнер для пляшок просто немає де.
Відповісти
Ми на вулиці Тарасова завжди сортуємо сміття, не розумію чому муніципали бігають за людьми та не дозволяють ставити відсортоване сміття?
Відповісти
А все тому, що скоріш за все, ця вулиця приватний сектор і ви зобов'язані купити контейнер, тоді й не будуть бігати.. а то накидають сміття і нічого не цікавить. А ще умудряються викидати унітази, меблі. Сортування ще те !
Відповісти
А у приватному секторі, де їздить одна машина за всім сміттям, яким чином викидати відсортоване сміття?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні