Пляж, зони релаксації і фонтани: яким буде парк 900-річчя Луцька

3
0
Пляж, зони релаксації і фонтани: яким буде парк 900-річчя Луцька
У Луцьку презентували концепцію реконструкції парку 900-річчя Луцька.

Про це йшлося 26 грудня під час круглого столу з обговорення проекту реконструкції парку імені 900-річчя Луцька.

«У нас є дуже унікальний парк, але він є недостатньо забезпечений благоустроєм. Немає освітлення, мало лавочок, немає твердого покриття, у парку неможливо прогулятися, немає ніяких атракцій, водні об’єкти в абсолютно незадовільному стані», - сказав радник міського голови Ігор Поліщук.

Концепцію реконструкції парку розробив архітектор з Києва Володимир Власенко.

За його словами, у луцькому парку буде дитяча зона, зона барбекю, три дитячі майданчики, точки харчування, пляж, зони релаксації на траві, фонтани, місце для проведення культурних заходів під відкритим небом, зона для любителів екстремального спорту.

«Хочу вислухати максимальну кількість побажань мешканців Луцька. Що лучани хотіли б бачити, або ж ні», - наголосив він.

Заступник мера міста Костянтин Петрочук додав, що у парку встановлять кілька туалетів та очисні споруди, котрі очищатимуть воду з Сапалаївки.

Залучити до облаштування парку планують й представників бізнесу.
Бізнесмен Артем Орлов поцікавився, чи передбачена охорона парку та чи зачинятиметься парк на ніч.

«На сьогодні ми це не передбачаємо, але так, як і в парку імені Лесі Українки, ми залучатимемо представників муніципальної варти до патрулювання. Працівники КП «Парки і сквери» будуть прибирати парк», - відповів Костянтин Петрочук.

Представник громадськості Ігор Михальчук зауважив, що у парку –унікальний ландшафт, тому заливати його бетоном – недоцільно.

«Коли йде дощ, люди не можуть ногами місити болото в парку і чекати, поки воно підсохне. Цих алкоголіків, які палять вогнища та залишають після себе сміття не буде. Хто хоче пити горілку, жарити шашлики на землі, то їх не буде», - заявив Ігор Поліщук.

Включилася в обговорення й лучанка, що мешкає на вулиці Космонавтів. Вона нагадала, що депутат Євген Ткачук декілька років тому забрав гектар землі паркової зони і будує там три багатоповерхові будинки. Вона обурилась, що зелену зону «покроїли на частини», а тепер говорять про реконструкцію.

На думку архітектора-урбаніста Романа Литвина, концепція реконструкції парку – комплексна та продумана. Він поцікавився, як відбуватиметься процес проектування та чи буде він відкритим для професіоналів, скільки коштів витратять на реалізацію пропозиції та протягом якого часу втілять задумане.

«Протягом якого часу це все зробимо зараз сказати не можемо. Можливо, ми поділимо проект на декілька стадій. Після того, як відбудеться громадське обговорення, ми перейдемо до процесу проектних робіт і кошторисної документації. Ми запрошуємо всіх професіоналів до співпраці», - сказав Костянтин Петрочук.
Своєю чергою, скульптор Василь Рижук запропонував встановити у парку арт-об’єкт «Серце кохання».

У січні проект реконструкції парку імені 900-річчя Луцька виставлять на громадське обговорення. Усі пропозиції містян обіцяють врахувати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чарівність цього парку саме в "дикості", у ньому можна себе відчути "за містом". Тому, набагато краще за фонтани і місця для проведення культурних заходів просто почистити та наповнити ставки та облаштувати де-не-де зони відпочинку зі столиками та лавками.
Набагато приємніше прогулятись в ньому та послухати спів пташок, ніж музику кафешок, які перекрикують одна-одну , як в центральному парку.
Відповісти
Я теж за!!!!! Ви повністю праві!!! Так приємно пройтись, послухати спів пташок, покормити качок, а як тут гарно восени!!!!Я вже уявляю скільки дерев зріжуть, щоб зробити цю реконструкцію!!!!А кафешок в цьому районі і так повно!
Відповісти
Ви уявляєте собі наш парк зачиненим на ніч? Отже, його обнесуть залізним парканом, щоб охороняти чиєсь майно? Ідеї одна абсурдніше другої . І навіщо в нашому парку фонтани? Почистіть Сапалаївку і залиште в спокої єдину в місті територію, де можна спокійно погуляти мамам з малечею, посидіти на лавочці і послухати спів птахів , помилуватись дикіми качками... Там приємно навіть після дощу. А кому не подобається - хай гуляє в іншому місці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні