«Маразматична алея ліхтарів», - луцький архітектор «забракував» оновлений парк

26
9
«Маразматична алея ліхтарів», - луцький архітектор «забракував» оновлений парк
Архітектор-урбаніст Роман Литвин розповів, що проект реконструкції парку культури та відпочинку імені Лесі Українки є провальним через відсутність цільної концепції.

Про це йшлося 26 грудня під час круглого столу з обговорення проекту реконструкції парку імені 900-річчя Луцька.

«Там і маразматична алея ліхтарів, де кожен живе своїм життя, алея парасольок, які то світять, то ні. Це був конкурс прорабської архітектури, де кожен хотів на своїй діляночці самоствердитись», - заявив Роман Литвин.

За його словами, до проекту реконструкції парку потрібно було підходити комплексно.

«Питання закрили і це місто втратило можливість бути кращим», - зауважив архітектор.

Натомість заступник мера Луцька Григорій Недопад додав, що і лучани, і гості міста звертаються у міську раду із вдячністю та задоволені парком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Наверно "это" на генном уровне: обгадить что-то, какое-то новшество...................Наверно лучше, когда ничего не делается в этом городе для людей
Відповісти
Краще, коли робиться добре і на роки! Лучан вже сприймають за папуасів, які тішаться китайським гірляндами, сприймаючи це за досягнення цивілізації. Коли у вас в хаті згорить проводка, відвалиться штукатурка, розіб'ється вікно, то освітіть її ліхтариком чи гірляндою, стіну заліпіть пластиліном, а вікно закрийте картоном. Оце зараз робиться у Луцьку! Замість капітального благоустрою, ремонтів і реконструкції замість бруківки усе закладається плиткою, замість освітлення ліхтарями вулиць і алей розвішуються гірлянди, замість реконструкції пам'яток архітектури усе знищується та перебудовується. А ви тіштеся гірляндами, як папуас скляними бусами!
Відповісти
Дійсно, нехай вже краще нічого не робиться, як має нищитися те, що нам дісталося від попередніх поколінь! Зневага до історії Луцька, знищення пам'яток природи та архітектури а натомість "что-то, какое-то новшество................... зневага до фахової думки - "Наверно "это" на генном уровне"
Відповісти
А то,что деньги налогоплательщиков а не"міської ради"расходуются не для большинства с ихними зарплатами и пенсиями,а для горстки зажраных жлобов,о которых всё чаще вспоминает В24.
Відповісти
цЕ ТАК ДОБРЕ НІЧОГО НЕ РОБИТИ , А ЯК ХТОСЬ ЩОСЬ ЗРОБИВ ОБХАЯТИ! цЕ ТАК МАРАЗМАТИЧНО!!!
Відповісти
Так у Луцьку більше року тому було прийнято концепцію реконструкції парку, тоді Моклиця це питання доповідав... Може архітектор не вкурсі? А може в Луцьку концепція живе своїм життям, а роботи (парасольки та інше), які проводяться перечать цій концепції? Хтось може написати чітко в чім конфлікт? Чи просто поширюємо окремі думки з приводу?
Відповісти
Концепцію Моклиці відхилили, коли до влади прийшов Укроп! Якраз архітектор в курсі, тому пропонує працювати за концепцією, а не шматками ліпити "г...но".
Відповісти
Доречі, згідно концепції в парку не передбачалось доріжок викладених бруківкою! Чи не так?
Відповісти
зате на молоді нема освітлення і в дворах
Відповісти
Ціль одна - Вибори. А потім красти, красти і красти
Відповісти
Щоб всі не казали , але Луцьк в такому занепаді , що слів бракує .
Те , що розкрадаються гроші , то це вже і дітям зрозуміло !
Ваші проекти - це привід красти гроші і не більше .
Дістали .Подивіться на новорічну ЯЛИНКУ ...все ясно .
Відповісти
я думав це клоун левчук знов розпітушився, у нього традиційно все не так
Відповісти
Луцянам все добре що блищить, як папуасам в новій гвінеї
Відповісти
Шановний архітектор, якого ніхто, вибачте, не знає! А що ви зробили, або запропонували для оновлення парку? Чи ви тільки критикуєте? Шкода,...
Відповісти
Його багато хто знає,в певних профільних колах. Зокрема в Києві. Нажаль в цьому колгоспі,знані зовсім інші "фахівці"
Відповісти
Вас теж ніхто не знає. А що ви зробили для Луцька? Хто давав вам право у зневажливому тоні відгукуватися про фахівця. Ви маєте відповідну освіту і можете давати поради і висловлюватися з цієї теми???
Відповісти
Архітектор-урбаніст Роман Литвин - БРАВО! Нарешті речі названі своїми іменами!
Відповісти
Що за архітектор? То з його згоди стільки добудов до перших поверхів будинків? Бидло не допустили до кормушки? Що ця особь, зробила для міста? Має бабло - нехай зробить краще. Немає, нехай інвесторів залучає, а попердіти, треба подумати чи взагалі відкривати рота.
Відповісти
Освітлення для тих хто має грош прос...ати в оновленій ротонді,а длямоїх дітей доступних цін і нормальних качель ще довго чекати.Розрабують все ,теплиці,землі,парки,ринки.
Відповісти
А інвестори гроші виводять,а ,отже,легалізують чи не з офшорів?Хто їхні спільники у місті,чи не пани з ЛМР,що по Б.Хельницького?
Відповісти
Зроблено 4% парку як завжди це робилося а далі кущі та суцільний туалет. Навіть не відновлено того що було при СССР
Відповісти
Треба з повагою ставитися до ідей благоюстрою парків в місті. Критика таких проектів є не серйозною справою, оскільки явно поліпшується естетика Луцька. Однак забудова частини парку 900-річчя міста вздовж вул.Космонавтів приватними будинками суттєво погіршить його екстер"єр так як їх господарські будівлі орієнтовані в глибину парку. Тому треба віддати належне молодому поколінню депутатів, які проштовхнули цю ідею, залучивши до цього учасників АТО.
Відповісти
Можливо ми і в колгоспі живемо і можливо нас не знають , можливо ми не спеціалісти в галузі архітектури, але написала я чемно. А ось пан архітектор вживав не дуже коректні висловлювання по типу маразматична алея, провальний проект. Я особисто в нашому колгоспі поважаю людей, які щось роблять для людей, а всім не вгодиш ніколи. А головне, що нас добре знають в області і як не дивно в Києві теж!
Відповісти
В що цей архіхрентор в цьому житті спроектував??? Міжнародний клозет??? Хто це?? Де воно??? Що воно??? Там ще багато алей будь ласка твори!!!! Будемо раді.
Відповісти
сіті парк його проект
Відповісти
Ти, диванний експерт і клоун по-сумісництву.
Цей архітектор створив СІТІ-ПАРК! Алеям до сіті-парку, як тобі до місяця!

Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні