Вулиці Луцька патрулюватимуть півсотні нових поліцейських

0
4
Вулиці Луцька патрулюватимуть півсотні нових поліцейських
У Луцьку 46 нових патрульних поліцейських прийняли присягу.

Подія відбулася у вівторок, 19 грудня.

На урочисті заходи прийшли рідні та друзі патрульних, очільник Нацполіції Волині Петро Шпига, керівник управління патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко, радник міського голови Ігор Поліщук, керівник патронатної служби ОДА Борис Кондратюк та член громадського формування «Самооборона Волині» Олександр Ніколайчук, депутат обласної ради Михайло Імберовський, представники духовенства. Музичний супровід забезпечував військовий оркестр.

Спочатку майже півсотні поліцейських в унісон зачитали присягу разом із керівником управління Олександром Вовченком та заспівали гімн.

Серед новобранців – 37 чоловіків та 9 жінок. Ще 60 майбутніх поліцейських нині навчаються на базі в Сокиричах.

Опісля присутні вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто віддав життя захищаючи Україну. Патрульні поклали квіти до пам’ятника Божої матері.

«Хочу вас привітати з успішним складанням присяги. Ви стали на складний, але вірний шлях. Ви всі виконуєте дуже важливу місію. Я впевнений, що кожен житель, кожен член нашої родини буде пишатися тим, що ми робимо для нашої країни», - зауважив Олександр Вовченко.

Він наголосив, що 19 грудня – ще й друга річниця з дня створення управління і вручив подяки низці співробітників поліції.

Із вітальним словом до патрульних звернувся й очільник Нацполіції Волині Петро Шпига, котрий побажав з честю, вірністю та відданістю нести службу на благо країни:

«Ви є нова, жива сила, яка має зробити той прилив у становленні нової поліції».

За словами члена громадського формування «Самооборона Волині» Олександра Ніколайчука, кожен із новоспечених патрульних має змогу реально змінити країну.

«У нас, можливо, і хворе суспільство. Українці говорять про реформи, але кожен, дивлячись уперед, оглядається назад, і бажає залишити це маленьке місце, щоб можна було «парішать». У вашій діяльності потрібно буде займатися не лише забезпеченням правопорядку, а й просвітницькою діяльністю», - сказав він.

Священнослужителі прочитали разом із поліцейськими молитву та окропили їх освяченою водою. Потім патрульні радо приймали вітання та фотографувалися з близькими і друзями.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні